Floxxium.nl
Image default
Zorg

Is je zwangerschap ongewenst?

En heb jij besloten abortus te laten plegen? Wellicht zie je er erg tegenop. Het kan troostend en geruststellend zijn om verhalen van andere vrouwen en meisjes te lezen. Zij stonden voor dezelfde keuze toen ze ongewenst zwanger raakten, gingen door hetzelfde proces heen en voelden wat jij nu voelt. Op de website van abortuskliniek Amsterdam & abortuskliniek Haarlem lees je de verhalen onder het kopje ‘abortus ervaringen‘. Soms zijn het korte berichten van een paar zinnen. In andere gevallen is iemand erg openhartig, ook over specifieke details.

Geschiedenis van Bloemenhove

Bloemenhove, abortuskliniek Haarlem is een officiële kliniek die in 1971 de deuren opende. Destijds was de naam Beahuis en de eerste locatie stond in Beverwijk. Beahuis voorzag in een grote behoefte en al snel bleek het gebouw te klein en het aantal bedden te gering. Twee jaar later trok een  uitgebreid team van artsen en verpleegkundigen in het huidige pand in Heemstede en veranderde de naam in Beahuis & Bloemenhovekliniek. Inmiddels werkt de kliniek zeer nauw samen met abortuskliniek Amsterdam. In ons land zijn zwangerschapsafbrekingen en abortuskosten goed bij wet geregeld. Er is op dit moment ook lang niet zoveel weerstand meer als in het verleden. Die tegenstand kwam van kerken, politici en burgers. De Vrouwenbeweging heeft voor meer begrip en draagvlak gezorgd. Een beroemde slogan in dit kader was en is ‘baas in eigen buik’.

Overtijdbehandeling

Een wachtlijst voor een overtijdbehandeling is er niet bij de klinieken. Ga ervan uit dat je er binnen een week terechtkunt. Ben je langer dan 16 dagen overtijd, dan geldt – nu nog – de verplichte bedenktijd van 5 dagen. Over die periode lezen we het volgende op desite: “De Nederlandse wet bepaalt een bedenktijd van 5 dagen. Dat wil zeggen dat je minimaal vijf dagen moet nadenken over je besluit om de zwangerschap af te breken, nadat je daarover met een arts hebt gesproken. Behandeling kan vanaf de zesde dag plaatsvinden. Als je niet langer dan zestien dagen ‘over tijd’ bent, geldt de wettelijke termijn van vijf dagen bedenktijd niet.” Of je korter of langer dan 16 dagen overtijd bent, kan je huisarts of een van de artsen van de abortuskliniek vaststellen.

https://www.bloemenhove.nl/