Floxxium.nl
Image default
Zorg

Abortusbehandelingen

Abortusklinieken Haarlem & Amsterdam zijn gespecialiseerd in overtijdbehandeling en abortus. Je kunt er ook terecht voor informatie over ongewenste zwangerschappen en anticonceptie.

Anticonceptie

Met anticonceptie wordt het voorkomen van een zwangerschap bedoeld. Globaal gesproken, zijn er twee methoden:

–        voorkomen dat de eicel en de zaadcel bij elkaar komen;

–        voorkomen dat het embryo zich in de baarmoeder nestelt.

Embryo komt van het Oudgriekse embruon en betekent ongeboren vrucht. Een menselijk embryo wordt foetus genoemd na 6 tot 8 weken (tellend vanaf de bevruchting).

Een tweede manier om anticonceptie in te delen is:

–        hormonaal;

–        niet-hormonaal;

–        definitief (operatief).

Voorbeelden van de eerste categorie zijn de abortuspil en het spiraaltje. Bij niet-hormonaal kun je denken aan geheelonthouding en de kalendermethode (onthouding als sprake is van een rijpe eicel). Anticonceptie door middel van een operatie, oftewel sterilisatie, kan zowel bij de man als de vrouw.

Het team krijgt vaak dezelfde vragen gesteld. We zetten er een paar voor je op een rij, inclusief antwoorden.

Mag mijn vriend aanwezig zijn bij de behandeling?

Nee. Tijdens de ingreep worden geen bezoekers toegelaten. Iemand meenemen tijdens de eerste afspraak, het vooronderzoek en het aanvullende gesprek mag wel en wordt zelfs aanbevolen. Door zenuwen kan het zo zijn dat bepaalde info niet goed overkomt. Een extra paar ogen en oren zijn welkom!

Wat zijn punten van aandacht de eerste dagen na de zwangerschapsafbreking?

Om infecties te voorkomen, krijg je antibiotica mee naar huis. Heb je desondanks op de derde dag of later toch meer dan 38 graden koorts? Bel met de kliniek. Bij pijnlijke borsten luidt het advies: een pijnstiller nemen. Seks wordt gedurende de eerste twee weken afgeraden. Evenals het gebruik van tampons, zwemmen en het nemen van een bad.

Wat zijn de kosten voor abortus, is een abortus duur?

Nee, wat overtijdbehandeling, abortus en abortuspil kosten betreft hoef je je geen zorgen te maken. De rekening gaat niet naar jou, maar naar het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het eigen risico is niet van toepassing. De ingreep wordt niet gemeld bij je ziektekostenverzekeraar.

https://www.bloemenhove.nl/