Floxxium.nl
Image default
Verbouwen

Een groutinjectie is effectief als u grond wilt stabiliseren

Als u een grootschalig bouwproject begint, kan het zo zijn dat het eerst nodig is om grout te injecteren om zo de ondergrond te stabiliseren. Grout is een middel dat hiervoor wordt gebruikt. Het wordt gemaakt van cement en water. Daarnaast wordt vaak toeslagmateriaal toegevoegd en in sommige gevallen nog andere stoffen. Het middel wordt in de grond geïnjecteerd waardoor groutkolommen worden gevormd. Door deze kolommen naast elkaar te plaatsen, is het mogelijk om volledige wanden te creëren. Op deze manier wordt op een bouwlocatie de grond perfect gestabiliseerd. Daarnaast wordt grout toegepast bij de verankering van staalkabels in beton.

Deze specialist klaart de klus voor u

Als u uw project wilt starten, is het dus wenselijk om eerst een groutinjectie uit te laten voeren. U doet er goed aan om voor deze klus een specialist in te schakelen die de klus voor u klaart. De vraag is dan ook welke specialist u hiervoor uitzoekt. Om de zoektocht makkelijk te maken voor u, wordt nu een naam genoemd van een specialist waarop u kunt rekenen: De Vries Titan. De Vries Titan is een bedrijf dat al over meer dan twee decennia aan ervaring beschikt. In deze tijd hebben ze al talloze opdrachtgevers kunnen helpen met hun grondgerelateerde werkzaamheden. Ook op het gebied van een groutinjectie weten zij precies wat ze wel en niet moeten doen. 

Zo gaan echte specialisten te werk tijdens een groutinjectie

De deskundigen van De Vries Titan gaan te werk met een groutanker. Dat is een voertuig dat speciaal is ontwikkeld om op de meest efficiënte en degelijke manier grout in de grond aan te brengen. Aan het einde van de tank zit een lange buis waarin het grout wordt gespoten. Door de buis vervolgens terug te trekken, blijft alleen het grout over dat de grond verstevigt. Als deze werkzaamheden door specialisten worden uitgevoerd, is de grond op de locatie van uw bouwproject binnen de kortste keren helemaal stabiel.

https://devriestitan.nl/