Floxxium.nl
Image default
Beauty en verzorging

Specialist worden met een opleiding nagelstyliste

Als je een interesse hebt voor alles wat te maken heeft met beauty en dergelijke dingen als mode of esthetische dingen,, of skincare, makeup, dan is het misschien het waard om te zoeken naar een carrière in de beauty industrie. Onder deze carrières vallen bijvoorbeeld haarstylistes en kappers, fashion adviseurs en ontwerpers, maar ook mensen die over nagels gaan, dus nagelstylistes. Het is met een perfecte opleiding nagelstyliste mogelijk om zelf een opleiding te volgen tot een dergelijke carrière en misschien op een gegeven moment onafhankelijk nagelstyliste te worden.

Waarom een opleiding nagelstyliste?

Een opleiding nagelstyliste volg je als je een sterke interesse hebt voor beauty en alles wat daarmee te maken heeft, maar je moet het wel leuk vinden om specifiek aan nagels te werken. Als je een opleiding nagelstyliste volgt krijg je te maken met valse nagels, nail art, en allerlei andere details waarvan je alles af moet weten als jij de beste nagelstyliste in jouw omgeving wil worden, wat je natuurlijk wil als je zelf een passie hebt voor alles wat te maken heeft met nagels.

Wat komt erbij kijken?

Een opleiding nagelstyliste volgen gaat in principe net zo te werk als een andere opleiding. Je moet een bepaald aantal jaar studeren, misschien iets langer als je ervoor kiest om niet full time maar part time te studeren ,en dan moet je al het schoolwerk goed afmaken en genoeg oefening in de praktijk hebben dat je, met je diploma van je opleiding nagelstyliste op zak, wellicht je eigen zaak kunt beginnen of kunt gaan werken met stylistes in het het veld waar je bewondering voor hebt en graag mee had willen werken. In dit geval is het misschien juist een betere uiteindelijke optie om met een styliste te werken!