Floxxium.nl
Image default
Beauty en verzorging

Deze moderne technologieën zijn onmisbaar geworden in de optiekbranche

De technologie blijft zich ontwikkelen, hoewel sommigen bij moderne technieken soms wat vraagtekens zetten, is er niks wat we kunnen doen om de vooruitgang tegen te houden. De mens wil nou eenmaal met zijn creaties de wereld zo veel mogelijk naar de hand zetten en dat levert naast sommige enge scenario’s ook een heleboel mooie dingen op. In de optiekwereld ben je niets zonder de nieuwste optiek apparatuur, maar ook veel andere moderne technieken zijn niet meer weg te denken bij alles wat met ogen te maken heeft. We vertellen je er in dit artikel alles over.

AI

AI is niet meer uit ons leven weg te denken. Scholieren gebruiken het voor verslagen, cartoonisten voor afbeeldingen en het bedrijfsleven voor reclame en boekhouding.Ook in de optiekbranche is het onmisbaar geworden. Voorheen moesten opticiens zelf oogmetingen uitrekenen en dat was een nauwkeurig en behoorlijk foutgevoelig werkje. AI kan dergelijke metingen automatisch doen, waardoor er sneller en accurater resultaat geleverd kan worden. Ook als ondernemer in de optiek kan AI je helpen met bijvoorbeeld het bijhouden van klantgegevens of het doen van klantonderzoek.

VR

VR, ofwel Virtual Reality, wordt in de optiekbranche steeds vaker toegepast. Met een VR-bril op kunnen klanten hun bril vast even testen voor aanschaf. Kan dat niet gewoon in de winkel dan? Ja tuurlijk kan dat, maar VR kan in de winkel zelf verschillende omgevingen voor mensen simuleren, waardoor de klant in alle mogelijke landschappen en weersomstandigheden kan testen of het zicht door deze bril inderdaad accuraat is.

3D printen

Tot slot is ook 3D printen niet meer weg te denken uit de wereld van optiek. Deze techniek is al iets langer populair dan VR of AI, maar ook van 3D-printen blijft de relevantie groeien. Het grote voordeel van 3D-printen is dat het makkelijker is om lenzen echt op de persoon te maken. Hierdoor wordt het voor mensen met bijvoorbeeld een oogafwijking een stuk makkelijker en goedkoper om aan lenzen te komen. Kortom: er zijn fantastische nieuwe technieken die het voor zowel de opticien als de klant een stuk makkelijker kunnen maken. Hopelijk heeft de toekomst nog meer prachtige initiatieven voor ons in petto.