Floxxium.nl
Image default
Beauty en verzorging

Welk kapsel past bij welk haartype?

Hedendaags letten mensen veel op elkaar, het is dus ook zeer goed mogelijk dat jij jouw inspiratie voor een kapsel hebt afgekeken bij een vriend/vriendin  een bekend persoon of bij de kapper in Amsterdam. Helaas wil dat nog niet zeggen dat het kapsel dat die persoon heeft, wat jij zo mooi vindt ook zo mooi staat en praktisch is voor jouw eigen type haar. Vandaag ga ik jou helpen, ik ga je meenemen op een ontdekkingstocht naar het ideale kapsel voor jouw type haar.

Wat voor haartype heb ik?

Om te weten welk type haar jij hebt, kijk je naar een aantal bepalende factoren. Kijk bijvoorbeeld naar de structuur van je haar, is het golvend, krullend, steil, glad, dik of dun? Heeft jouw haar veel volume of zit er weinig pit in? Met de uitkomst van deze vraag kan je enorm veel verschillende combinaties van kapsels mee maken, van dik haar met mooie krullen tot fijn stijl haar.

Krullend haar

Mocht jij beschikken over fijn haar met slag of krullen, dan heb je geluk en ben je van een hoop markten thuis. Wat wel essentieel is, is dat het kapsel aansluit bij de vorm van je gezicht. Voor mensen die wat dikker haar hebben dat krult of golvend is, zijn lange en mediumlange kapsels een uitstekende keuze.

Dik haar

Als je dik haar hebt zijn over het algemeen lange kapsels een betere optie. Dit haartype gaat goed met een kapsel wat uit meerdere lagen bestaat, zodat de onderkant niet aan de dunne kant lijkt. Korte kapsels zijn over het algemeen ook niet aan te raden, om te voorkomen dat je haar wijd gaat staan. Mocht je dik haar hebben, kies dan voor een lang of halflang kapsel. Het is ook aan te raden om je haar een klein beetje uit te dunnen om je haar beter te kunnen verzorgen.

Meer weten over jou haar?

Wil je nog meer weten over jouw haar? Kom dan langs bij Ron Hairstudio. Dit is een kapper in Amsterdam, die jou kan helpen bij het identificeren van jou haartype om vervolgens een mooi aansluitend kapsel aan te raden.