Floxxium.nl
Image default
Beauty en verzorging

Wat zijn peptiden?

Ze helpen het lichaam bij de aanmaak van eiwitten als collageen, elastine en keratine – die allemaal in uw huid voorkomen. Deze proteïnen werken ijverig om de veerkracht, textuur en sterkte van uw huid te verbeteren. Door peptiden in uw dagelijkse korean skincare routine op te nemen en ze op het huidoppervlak aan te brengen, krijgt uw lichaam de boodschap dat het meer van deze huidversterkende eiwitten moet aanmaken.

Misschien is het je opgevallen dat peptiden steeds vaker opduiken in huidverzorgingsproducten. Wat zijn dat en wat doen ze? Peptiden zijn ketens van aminozuren die een gemeenschappelijke binding hebben. Wanneer ze op de huid worden aangebracht, fungeren peptiden als bouwstenen voor eiwitten zoals collageen en elastine. In de huidverzorging worden peptiden meestal gebruikt om fijne lijntjes en rimpels te verminderen, de hydratatie te stimuleren, de stevigheid te bevorderen, de textuur glad te strijken en de teint te egaliseren.

Peptiden zijn een veelbesproken onderwerp in de huidverzorgingswereld. In wezen zijn peptiden een fragment van een eiwit, en eiwitten (zoals collageen en elastine) vormen onze huid. Peptiden hebben ongelooflijke helende eigenschappen en worden gebruikt om beschadigd weefsel te herstellen. Ze kunnen helpen de collageenproductie te stimuleren, dus worden ze vaak gebruikt om rimpels, een slappe huid, ouderdomsvlekken en andere tekenen van veroudering te behandelen. Peptiden werken ook ontstekingsremmend en kunnen de roodheid van ontstekingsgevoelige dynamische rimpels verminderen.

Collageen en elastine zijn twee van de meest vitale proteïnen in uw huid en zijn verantwoordelijk voor de stevigheid en jeugdige uitstraling ervan. Naarmate u ouder wordt, regenereert uw huid langzamer en langzamer, wat leidt tot tekenen van veroudering, zoals rimpels en fijne lijntjes. Het toevoegen van peptiden aan uw huidverzorgingsroutine kan helpen deze heilzame eiwitten aan te vullen om uw huid zichtbaar te liften en te verstevigen. De COSRX crèmes, rijk aan peptiden, zijn ontworpen om de hydratatie van andere huidverzorgingsingrediënten in te sluiten en de diepte van rimpels te verminderen voor een egalere, gladde teint.

Peptiden zijn kleine eiwitmoleculen die, wanneer zij plaatselijk worden aangebracht, door de huid worden geabsorbeerd. Eenmaal aangebracht en geabsorbeerd, geven peptiden een signaal aan de huid om specifieke soorten eiwitten aan te maken, zoals collageen of elastine. Je kunt ze zien als meststof voor je huid. Kalmeren van irritatie en roodheid van de huid Peptiden helpen om een beschadigde huidbarrière te kalmeren en te verzachten, waardoor de zichtbare roodheid van de huid afneemt. Dit is vooral goed nieuws voor mensen met een gevoelige huid die ook een anti-aging huidverzorgingsroutine willen. Wanneer je het mengt met een paar druppels van het COSRX Serum, krijg je zowel de kracht van verstevigende, gladmakende peptiden als de zichtbare roodheid verminderende, huidkalmerende voordelen die peptiden bieden.

https://www.kocosmo.nl/