Floxxium.nl
Image default
Hobby en vrije tijd

Sauna in de tuin plaatsen: waar moet je opletten

Bij de aankoop van een sauna in de tuin zal je met enkele factoren rekening moeten houden. In tegenstelling met een binnensauna zal de sauna vooral tegen een stootje moeten kunnen. Hieronder enkele praktische tips die je helpen om een keuze te maken. Denk maar aan de houtsoort, het modeltype van de sauna, de plaatsing en het aantal personen. Een sauna kopen van Elite Wellness beantwoordt deze meest dringende vragen wanneer je wil investeren in een buitensauna. Een klein overzicht.

Een type sauna kopen van Elite Wellness: een waaier aan mogelijkheden

Als je op zoek bent naar een bepaald type sauna heb je een heel gamma aan mogelijkheden. Een sauna kopen van Elite Wellness geeft je de mogelijkheid uit verschillende saunasoorten te kunnen kiezen. Opties genoeg om je keuze te bepalen. Denken we maar aan een saunacabine of infrarood sauna, Finse sauna of een sauna op maat die past in een blokhut of tuinhuis.

Houtsoort van een sauna bepalen

Een andere belangrijke parameter om een sauna aan te schaffen voor in de tuin is de houtsoort. Een sauna kopen van Elite Wellness biedt de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende soorten hout. Een houten sauna is in elke tuin de meest geschikte eyecatcher. Wanneer de voorkeur uitgaat naar een houten sauna zal je moeten kijken of de sauna is vervaardigd van zachthout. Daar is een bepaalde reden voor. Dit speciale hout geleidt de warmte slecht waardoor de temperaturen aangenamer aanvoelen.

Hoeveel personen in een sauna

Belangrijk is dat je op voorhand erover nadenkt met hoeveel personen je in een sauna wil gaan zitten in de toekomst. Op die manier weet je ook waar de sauna in de tuin het best wordt geplaatst. Daarnaast helpt het je ook om het type sauna te kiezen, afhankelijk van het aantal personen.

De extra isolatie van een buitensauna

Als je eenmaal de knoop hebt doorgehakt om een buitensauna aan te schaffen, zal je vooral moeten kijken naar de isolatie van de sauna. Zeker als je van plan bent om in de winter van je sauna in de tuin te genieten, zal je vooral moeten kijken naar het warmteverlies. Let vooral op dat de energiefactuur niet te hoog oploopt. Laat je op voorhand door een specialist zoals Elite Wellness vakkundig adviseren.