Floxxium.nl
Image default
Hobby en vrije tijd

Oefenen met schaken zonder medespeler

Oefenen met schaken zonder medespeler, het klinkt een stuk lastiger dan het daadwerkelijk is. De meeste mensen weten wel dat schaken normaal gesproken een spel is dat met 2 mensen gespeeld moet worden. Beide hebben ze hun poppetjes en het is de bedoeling te winnen van de ander. Oefenen voor een schaakpotje in je eentje met een klassiek schaakbord is in principe dus niet mogelijk. Hier zijn echter oplossingen voor, zodat je toch de mogelijkheid hebt ook met schaken te oefenen voordat je een lastige tegenstander krijgt waar je maar al te graag van wilt winnen.

Een digitaal schaakbord

Een digitaal schaakbord is een ideale optie om zelf thuis te oefenen met schaken zonder een medespeler nodig te hebben. Dit schaakbord bevat een klein computertje en heeft een vloer die in staat is het stuk dat op elk vierkantje staat te herkennen en dus te weten welke zetten er wel en niet mogelijk zijn. Bij elke zet die jij zet weet het schaakbord hoe het hierop moet antwoorden. Zo kan een potje in je eentje schaken nog eens best lastig worden en kun je binnen no-time vooruitgang boeken door te oefenen met deze methode.

Een DGT Schaakcomputer

Ook met een DGT schaakcomputer heb je de mogelijkheid zonder de aanwezigheid van een medespeler te oefenen met het schaken. Wat betreft de DGT schaakcomputers zijn er een aantal opties en soorten beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een variant met USB. Hierbij is echter een bekabeling nodig. Mocht de bekabeling niet mogelijk zijn voor je kun je tevens kiezen voor een DGT schaakcomputer dan in zijn werking gaat door middel van bluetooth. Een variant met bluetooth kan echter wel zorgen voor storingen. Om deze reden is het aan te raden indien je de mogelijkheid er toe hebt een bluetooth variant enkel te gebruiken als het niet erg is dat er tussendoor een storing kan ontstaan.

Online schaken

Een volgende optie is natuurlijk gewoon het online schaken tegen andere tegenstanders. Hiervoor heb je uiteraard een internetverbinding nodig en logischerwijs is het ook bij het online schaken mogelijk dat er een storing kan ontstaan of dat de verbinding kan verbreken. Online schaken kan gedaan worden om bijvoorbeeld een tegenstander te krijgen die lastig is en vervolgens een wat makkelijkere tegenstander te krijgen en zo de nodige variatie te hebben. Je kunt zo veel potjes spelen als je zelf maar wilt en je kunt doorgaan totdat je zelf merkt dat je daadwerkelijk vooruitgang boekt. Er zijn verschillende mogelijkheden bij het online schaken en er zijn verschillende sites die dit bieden. Zo kun je bijvoorbeeld een toernooitje spelen en kijken hoe ver je hierin komt, of je kunt gewoon een los potje spelen. Je zult vanzelf merken dat het verschil in de tegenstanders erg groot zal zijn. Wel zijn er ook sites die kijken naar het aantal potjes dat je wint en daarop je volgende tegenstander baseren. Als je veel verliest zul je dus een makkelijkere tegenstander krijgen en als je veel wint een lastigere. Online is er tevens een mogelijkheid om tegen de computer te spelen. Hierbij kun je een eventuele moeilijkheidsgraad instellen. De moeilijkheidsgraad bepaalt hoe goed de computer zal spelen.

https://www.raindroptime.com/chess/chess-set/chess-computers-and-electronic-chess-boards.html