Floxxium.nl
Image default
Vervoer en transport

Hoe onderhoud je een elektrische chopper het best?

De elektrische scooter heeft niet alleen een bijzonder uiterlijk, maar is ook heel eenvoudig te onderhouden. De elektrische chopper is daarom ook ideaal. Hij is duurzaam, goedkoop en makkelijk te onderhouden. Dit is voor veel mensen belangrijk. Wil je dat jouw elektrische chopper langer mee gaat? Dan is het goed om toch af en toe een onderhoud aan je chopper te verzorgen. Zo kan de chopper langer mee. Ben jij nou benieuwd hoe je de chopper het best kan onderhouden? Lees dan dit artikel verder voor dé tips!

Laat de accu tussentijds op

Het beste is om de accu met regelmaat op te laden. Zo behoudt de accu zijn maximale capaciteit. Je kan de accu eruit halen, maar ook in de chopper laten zitten tijdens het opladen. Staat de chopper altijd buiten, dan is het verstandig om de accu mee naar binnen te nemen. Zo voorkom je diefstal en zo behoudt de accu zijn kwaliteit. De accu blijft het beste bij kamertemperatuur. Zo wordt de accu niet te warm en te koud. Leg de accu ook nooit op een vochtige of zelfs op een natte plek. Dit is niet een goede situatie voor de accu. Laat de accu ook niet vallen. Wees er dus voorzichtig mee. Door de accu te laten vallen, kun je de kwaliteit van de accu aantasten. Dit wilt je natuurlijk niet. De accu’s zijn namelijk ook niet goedkoop en daarom is het van belang dat je er voorzichtig mee omgaat. 

Ontkoppel de accu bij lange tijd geen gebruik

Een accu die niet vaak gebruikt wordt, kan leeglopen. Dit is een normaal effect op een accu die niet vaak gebruikt wordt. Laat de accu ook nooit dagen aan de lader liggen. Dit is niet goed voor de accu. Is de accu opgeladen haal hem dan uit de stekker. Maak je al een langere tijd geen gebruik meer van de elektrische chopper? Dan is het aan te raden om de accu te ontkoppelen en binnen te leggen. Let dan wel op dat je hem dan de volgende keer oplaadt voordat je weer gebruik van de elektrische chopper gaat maken.

 

Check de chopper altijd na

Het is ook van belang dat je voor vertrek altijd de chopper nagecheckt. Ga je rijden met een lekke band of een te lage bandenspanning, dan kan dit ook invleod hebben op jouw elektrisch chopper. Kijk de bandenspanning daarom altijd na voor gebruik. Zo verbrand je ook minder energie en kan je verder rijden. Ook is het van belang dat je de lampen na checkt. In het donker rijden zonder lampen is levensgevaarlijk. De e-chopper schoonhouden is ook belangrijk. Zo voorkom je dat er vuil en stof in de onderdelen van jouw e-chopper kan ophopen, wat uiteindelijk de kwaliteit van jouw scooter aantast.