Floxxium.nl
Image default
Vakantie

Wat te doen tijdens een stedentrip naar Krakau

Tijdens een stedentrip in een van de grootste steden van Polen zijn er veel dingen te doen Krakau. Voorafgaand van jouw bezoek is het logisch dat je onderzoek doet naar de mogelijke activiteiten en bezienswaardigheden. Echter is het bijna onmogelijk om een vaste top 10 samen te stellen, door alle dingen te doen Krakau en omstreken. Echter is het voordeel hiervan wel dat je hoe dan ook verzekerd bent van een goede tijd aangezien je dus zelf uit een reuze aanbod kan kiezen wat je wilt gaan ondernemen. Wij zullen je hier vertellen wat voor soorten dingen te doen Krakau en in de buurt van deze mooie historische stad.

Activiteiten en bezienswaardigheden in Krakau

Er zijn genoeg toeristische trekpleisters in Krakau waar erg veel te beleven is. Een ding die sowieso bovenaan jouw lijstje hoort is de grote markt. Een van de beste dingen te doen Krakau is het rondstruinen en te genieten van de geweldig mooie gebouwen en kerken. Verder is dit ook de plek om s’ avonds te feesten. Het uitgaansleven is ook een groot deel van dingen te doen Krakau, vooral in het oude centrum zijn er veel clubs en cafés om goedkoop te stappen. Een andere tip is het bezoeken van de rivier de Wisla, de rivier die de geschiedenis van Krakau vertelt.

Activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving van Krakau

Ook al zijn er dus veel dingen te doen Krakau, net ver buiten de stad is ook het een en ander te beleven en te zien. Een voorbeeld is het oude concentratiekamp Auschwitz, dat maar 60 kilometer van Krakau verwijderd is. Hier maak je kennis met een van de donkerste bladzijde van de geschiedenis. Andere dingen te doen Krakau is zeer seizoensgebonden. In de winter kan je namelijk geweldig mooi skiën in Polen. Maar in de zomer kan je op deze plekken ook heerlijk wandelen. Een andere werkelijke bezienswaardigheid voor natuurliefhebbers is tenslotte het Tatragebergte, deze ligt alleen wel op 100 kilometer afstand.