Floxxium.nl
Image default
Vakantie

Leukste avonturen die je in de Ardennen kunt doen

De allerleukste Ardennen trips en tips voor avonturen als je op vakantie of een weekend of zelfs dagtrip voor avontuur in de Ardennen, hoef je je echt niet te vervelen! Er is meer dan genoeg te doen in de Ardennen. In deze blog bespreken we de top 7 leukste trips en tips die je kunt doen in de Ardennen

 

Ninglinspo in de Ardennen

De wandeling langs de oevers van de beek Ninglinspo is werkelijk uniek in het land! De wandeling van 6.2 km duurt 2,5-3,5 uur en is absoluut prachtig! Mooie kleine fonteinen, grote keien, kleine meertjes en een prachtig panorama uitzicht toren! Deze wandeling heeft het echt allemaal! Zorg ervoor dat u vroeg gaat, zodat u volop kunt genieten van de prachtige geluiden van de bossen. Het geluid van stromend water is heerlijk rustgevend!

 

Citadel van Dinant

Naast de rue de Sax in Dinant aan de Maas vind je een werkelijk adembenemende Citadel. Het is in de 11e eeuw gebouwd als fort. Later is de citadel door en voor verschillende dingen gebruikt. Dinant is altijd het slachtoffer geweest van gretige leiders en heeft veel aanvallen moeten doorstaan. De Franse, Spaanse en de Nederlandse bezetting, de eerste wereldoorlog en de tweede wereldoorlog en heel vroeger de brute aanvallen op Dinant van Karel de stoute.

 

Maison de Leffe

We blijven nog even in Dinant voor het volgende avontuur. In Dinant ligt ook een oud klooster dat tegenwoordig fungeert als hotel. Het hotel heeft authentieke kenmerken van het klooster behouden. Het klooster was in de 12e eeuw een toevluchtsoord voor de Franciscanen. Deze monniken brouwden bier. Die traditie heeft honderden jaren plaats gevonden en is later Leffe bier geworden. Het voormalig klooster heeft nog andere functies gehad zoals een ziekenhuis en het is daarna nog ongeveer 100 jaar een weeshuis geweest, waarna zich er wederom monniken vestigden. Tegenwoordig is het een hotel en kun je er overnachten.

 

https://indardennen.be/avontuur-plezier/