Floxxium.nl
Image default
Sport

Wat je wint door de sporten

Lange tijd zijn we als maatschappij steeds inactiever geworden. We zitten de hele dag op het werk, pakken de auto voor de kleinste stukjes en met al onze moderne apparatuur hoeven we nauwelijks nog een vinger uit te steken. Tegenwoordig zie je wel een kanteling. Mensen sporten vaker en zijn ook op andere manieren actief bezig. Van het aanleggen en onderhouden van een moestuin, tot wandelen of een potje Jeux de Boules. De vraag is, is dat genoeg?

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Het is een cliché maar net zoals de meeste clichés wel met een kern van waarheid. We weten natuurlijk allemaal wat de fysieke voordelen zijn maar ook mentaal is er meer dan genoeg te winnen. Je doet sociale contacten op, de coordinatie tussen je spieren en je brein verbetert. En ook de verbindingen tussen verschillende hersencellen verbetert. Dat laatste is één van de belangrijkste voorwaarden voor het leren van nieuwe informatie. Daarnaast maakt sporten in teamverband je weerbaarder, ook als je een keer naast de sportbeker grijpt. En dat is een nuttige eigenschap waar je later in je leven nog veel profijt van zal hebben.

Competitie is goed voor de ontwikkeling

Koop bijvoorbeeld een kampioensschaal of wisselbeker om de sportieve competitie tussen verschillende teams aan te moedigen. Of bestel medailles die je uitreikt aan iedere deelnemer onder het mom ‘meedoen is belangrijker dan winnen’. Het leuke aan een sportbeker die steeds van eigenaar wisselt is dat het na verloop van tijd een soort traditie wordt. En deelnemers aan je toernooi of evenement zich zelfs emotioneel aan de prijs gaan hechten. Dat klinkt misschien raar maar vergeet niet dat een sportprijs een symbool is en staat voor de moeite en sportiviteit die je hebt getoond. En dat is altijd iets om trots op te zijn!