Floxxium.nl
Image default
Sport

Verbeterde verlichting voor sportvelden

In recente jaren hebben LED panelen een stijgende populariteit verworven als verlichtingsbron voor sportvelden. Dit komt doordat ze een efficiëntere en duurzamere verlichtingsoplossing bieden in vergelijking met technologieën als halogeenlampen of gloeilampen. In dit artikel bespreken we hoe LED panelen kunnen worden gebruikt om sportvelden te verlichten en wat de voordelen hiervan zijn.

De voordelen

Er zijn verschillende redenen waarom LED panelen een ideale verlichtingsoplossing zijn voor sportvelden. Ten eerste bieden ze een veel hoger energierendement dan traditionele verlichting technologieën, wat betekent dat ze minder energie verbruiken en daardoor lagere elektriciteitskosten opleveren. Ideaal als je vaak de lichten aan hebt staan! Daarnaast hebben LED panelen een lange levensduur, waardoor ze minder vaak vervangen hoeven te worden. De LED panelen zorgen voor een constante en heldere verlichting, waardoor spelers een betere prestatie kunnen leveren. Ook zorgt de uniforme verlichting ervoor dat de kwaliteit van de beelden die worden opgenomen tijdens wedstrijden en trainingen worden verbeterd. Denk bijvoorbeeld een livestreams die uitgezonden worden op internet of opnames van techniektrainingen waarbij er gebruik wordt gemaakt van een camera zodat de spelers later dit terug kunnen kijken. Als het licht goed is, is het vastleggen gemakkelijker en zal de kwaliteit en het spel beter te zien zijn.

Het installeren van LED panelen op sportvelden

Het installeren van LED panelen op sportvelden is een relatief eenvoudig proces. Eerst moeten de juiste LED panelen worden gekozen, afhankelijk van de grootte van het veld en de verlichting behoeften. Vervolgens moeten de panelen worden geïnstalleerd, meestal aan de zijkanten of boven het veld, op een hoogte die de juiste verlichting garandeert. Tijdens het installeren is het belangrijk om de juiste richting en hoek van de panelen te bepalen, zodat de verlichting optimaal is. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de panelen op de juiste manier zijn bevestigd, zodat ze niet kunnen vallen of beschadigd raken tijdens gebruik.

De toekomst van sportveldverlichting

Met de groeiende populariteit van LED panelen is er grote kans dat de LED panelen steeds vaker zullen worden gebruikt voor sportveldverlichting. Hun duurzame en efficiënte kenmerken maken ze tot een aantrekkelijke keuze voor sportveldbeheerders en sportbonden die op zoek zijn naar manieren om hun impact op het milieu te verminderen en de energiekosten te verlagen. Bovendien bieden LED panelen de mogelijkheid om verlichtingsniveaus aan te passen, afhankelijk van de omstandigheden en het soort sport dat wordt gespeeld. Zo kan de verlichting helderder worden ingesteld tijdens een wedstrijd en zachter tijdens de trainingen, wat kan helpen om energie te besparen en de levensduur van de panelen te verlengen.