Floxxium.nl
Image default
Sport

Wat is het verschil tussen een padelbal en een tennisbal?

Wat is het verschil tussen een padelbal en een tennisbal?

Veel mensen onderschatten het verschil, maar dat is er wel degelijk tussen de beste padelballen en tennisballen. De paddelballen zijn namelijk met gas gevuld. In tegenstelling tot tennisballen, want deze zijn ook te verkrijgen als drukloze ballen. Je kunt het ook wel voelen aan de bal zelf, want als deze gasgevuld is dan voelen ze ook wat lichter aan. Bovendien heb je hierdoor meer controle over de bal. In paddel is het namelijk het doel om zo lang mogelijk met elkaar te spelen. De meeste banen zijn zo ingericht dat de bal niet buiten het veld raakt. Hierdoor kun je lekker lang blijven spelen. Er zijn wel regels, maar deze te uitgebreid om uit te leggen. Het belangrijkste is natuurlijk dat je plezier blijft maken.

Wat is paddel?

Paddel is een nieuwe en verfrissende sport die als een rage door het land heen gaat. Veel mensen zijn dit gaan spelen en de nieuwe banen vliegen uit de grond. Doordat je op een gesloten circuit speelt kun je niet voorspellen waar de bal heen gaat. Als iemand hem meest dan kaatst hij tegen de wand, maar het blijft een verrassing waar hij dan weer terecht komt. Hierdoor krijg je opnieuw een kans om toch het spelletje te winnen. Mis je de bal dan heeft je tegenstander een punt. Daarnaast zijn er ook banen met een geopende kooi. Komt de bal daarbuiten dan mag je hem nog steeds terugspelen. Hierdoor is het een van de meest variërende sporten waar je heel wat conditie kunt opbouwen. De meeste mensen spelen daarom ook niet meer als 1 set want dan ben je bekaf.

Natuurlijk zijn er wel een aantal regels. De bal mag namelijk niet meer als 1x de grond aangeraakt hebben. Komt de bal op de grond en sla je hem terug dan gaat het spel wel gewoon verder. Bij de 2de keer stuiteren heeft je tegenstander een punt. Net als bij tennis krijg je 15 punten wanneer je een punt krijgt. Echter is er wel een andere regel omtrent sets. Je moet namelijk 6 spelletjes gewonnen hebben om 1 set te winnen. Bij 2 sets is het spel voorbij en dan ben je de winnaar. Het gaat dus niet door met meer sets, maar het is wel intensiever om een set te kunnen winnen.

Een aantal tips voor padel

Om padel te kunnen winnen of meer plezier in het spel te beleven hebben wij een aantal tips. Zo is het belangrijk om de speciale padelschoenen te dragen, want hiermee kun je jezelf soepel verplaatsen. Een goed racket is net als bij de andere balsporten de sleutel tot succes. Daarnaast kan een goede warmin up ook zorgen voor betere prestaties. Dit omdat je natuurlijk best intensief gaat spelen en daarvoor moeten de spieren wel goed los en soepel zijn. Het draait ook om uithoudingsvermogen. Je moet namelijk de bal zo lang mogelijk in het spel zien te houden. Door de gesloten circuits is dat geen probleem, maar het duurt vaak wel veel langer om ook echt een punt te scoren.