Floxxium.nl
Image default
Sport

Waarom maken mensen gebruik van een personal trainer?

Fitness is de grootste sport in Nederland tegenwoordig. Vroeger waren de teamsporten voetbal en hockey velen malen groter, maar daar is duidelijk een verschuiving in gekomen. Een abonnement nemen bij een sportschool, en zelf je tijden inplannen wordt door veel mensen als zeer prettig ervaren. Verder kan je ook zelf kiezen wat je doet, wat je traint en heb je dus geen verplichtingen. Tegenwoordig wordt personal training ook steeds populairder. Vroeger was dit vooral voor rijke mensen, maar dat is een stuk laagdrempeliger geworden, en dus beschikbaar voor iedereen. Verder in dit artikel wordt uitgelegd waarom mensen een personal trainer gebruiken om te trainen.

Kennis

Een personal trainer heeft de kennis over de oefeningen die je kunt doen, maar ook over de voeding die je binnen moet krijgen. Een goede personal trainer heeft een opleiding, en weet precies wat een client nodig heeft. Ieder mens is ander, dit is mentaal maar ook de fysieke gesteldheid. De ene wil afvallen, de andere wil meer spierballen. Een personal trainer kan plannen maken voor ieder doel, en samen met een client een doel behalen. Dit betekent ook dat een personal trainer voordat een client komt al een voorbereiding heeft gehad. Bij het noteren wat iemand gaat doen, en heeft gedaan, is het ook makkelijk om terug te kijken naar wat je als client hebt gedaan. In de toekomst heb je dan misschien geen personal trainer meer nodig, omdat je goed weet wat je zelf moet doen.

Variatie

Een personal trainer heeft kennis, en daarbij ook veel verschillende oefeningen die kunnen worden gedaan. Veel mensen die naar de sportschool gaan, doen steeds hetzelfde en dat kan saai worden en minder motiveren. Een personal trainer zorgt voor variatie, en zorgt er dus voor dat je verschillende dingen traint, en daarbij ook op verschillende manieren. De variatie kan ook zitten in het binnen en buiten sporten.

Uitvoering

Veel mensen in de sportschool weten niet goed wat ze moeten doen, en als ze een oefening doen is de uitvoering vaak ook niet goed. Met het verkeerd uitoefenen van een oefening kunnen er veel verschillende gezondheidsproblemen zich voordoen. Een personal trainer heeft de kennis om een client te begeleiden, en te letten op de uitvoering. Dit doet de personal trainer door oefeningen voor te doen, en opmerkingen te geven tijdens het uitvoeren van de oefening.

Over je grenzen gaan

De motivatie en het echt gaan voor een prestatie is er bij veel mensen niet die alleen sporten. Met anderen sporten helpt je verder gaan en je doelen te behalen. Een personal trainer motiveert en stimuleert je om over je grenzen heen te gaan. Door over je grenzen heen te gaan bereik je echt resultaten, en kom je steeds dichter bij het einddoel.

Toekomst

Personal training is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het lijkt in de toekomst niet minder te worden, en daarom is een baan als personal trainer misschien ook wel interessant voor jou. Je kan personal trainer worden zonder diploma, maar een opleiding volgen is wel handig. Een personal trainer opleiding of fitness cursus volgen geeft je genoeg informatie en vaardigheden om een succesvol personal trainer te worden. Je kan je als personal trainer ook verder specialiseren. Het aanbod in personal trainers wordt steeds hoger, dus is moet je ook iets anders bieden, dan andere personal trainers. Zo kan je verder specialiseren op bootcamp, vechtsporten of misschien kettlebell trainingen. Wil je verder specialiseren? Dan is het zeker een aanrader om een kijkje te nemen bij Sport & People.