Floxxium.nl
Image default
Sport

Kooptips bij het kopen van een step

Er zijn verschillende sportieve activiteiten die je kunt uitvoeren om fitter en slanker te worden. Een daarvan is steppen. Steppen is iets wat al een langere tijd mateloos populair is en dat heeft te maken met verschillende redenen. Allereerst is steppen gewoon hartstikke leuk en daarnaast dus ook nog eens hartstikke sportief. Toch is het zo dat je bij het uitzoeken van de juiste steps rekening moet houden met een aantal zaken en in deze tekst gaan we dan ook kijken naar een aantal tips die helpen bij het kopen van een step.

 

Waar ga je de step voor gebruiken?

Er zijn een hoop steps op de markt en het is dus eerst wijs om te kijken waar je de step precies voor wil gaan gebruiken. Wil je de step bijvoorbeeld voor recreatief gebruik nemen of liever voor sportief gebruik. Gebruik je de step daarnaast met een hond of niet en gebruik je deze voor langere afstanden of alleen voor de reis van en naar het werk? Hier kun je namelijk an een hoop wijsheid uit halen en kiezen welke step dan het beste bij jouw situatie past. Een step die geschikt is voor het gebruik met een hond heeft natuurlijk weer andere eigenschappen als een step die gebruikt wordt voor woon-werk verkeer. Maak dus eerst de keus waar je de step precies voor gaat gebruiken en dan kijken we naar de volgende tip.

Lengte en gewicht van de persoon die de step gebruikt

Verschillende steps zijn daarnaast geschikt voor verschillende gebruikers. Er zijn bijvoorbeeld steps die gemaakt zijn voor mensen die langer zijn of langere benen hebben. Deze hebben een andere verhouding nodig dan kortere mensen. Wellicht is het zelfs zo dat de step in hoogte is aan te passen. Ook dat kan heel handig zijn wanneer meerdere mensen gebruik gaan maken van de step. Daar bij komt ook nog het gewicht. Sommige steps hebben een maximaal gewicht wat mogelijk is op de step en het is dus ook belangrijk om hier naar te kijken bij het kopen van de juiste step.

Brede of smalle banden

Als laatst kun je nog kijken naar de banden. ben je iemand die liever voor snelheid gaat? Dan zijn smalle banden het beste. Ga je liever de bossen in? Dan zijn de bredere banden juist weer een betere keuze. De verschillende banden kunnen dus ook belangrijk zijn. Bekijk onze website voor het hele assortiment.

https://stepsonline.nl/