Floxxium.nl
Image default
Onderwijs

Jaag je droom na

Als het altijd al een droom van je is geweest om mooi Japans te leren online dan moet je deze kans zeker aangrijpen. Het is voor de meeste mensen een flinke uitdaging, maar het is het allemaal waard. Het is best wel cool om te kunnen zeggen dat je Japans spreekt, ook al is het alleen maar de basis. De een vindt het er ingewikkeld uit zien en de ander lijkt het juist weer makkelijk. Het is een kwestie van verschillende tekens uit je hoofd leren in plaats van woorden. Je onthoudt dus geen letters die een woord vormen, maar lijnen die een teken vormen.

Alle tekentjes

Deze moet je zelf dus eerst ook leren tekenen. Dat is al de eerste stap naar het leren van Japans online. Nadat je het hebt gemaakt wordt er eerst gekeken of het voldoende overeenkomt. Zo niet, dan moet je het nog eens proberen en als het wel goed is ga je door naar het volgende teken. Door er op die manier mee bezig te zijn krijg je al snel de koppeling in je hoofd tussen het woord en het teken die je steeds na hebt moeten maken. De grammatica is dan weer relatief simpel. Je hebt geen last van vervelende lidwoorden waarbij er geen logica in zit.

Jij kan dit

Ook is er geen verschil tussen enkelvoud en meervoud en hebben worden geen geslacht. Dit scheelt alweer een heleboel in het leren van Japans online. Je zou ook dat er nog eens bij moeten leren, wat een werk! Het staat wel goed op je CV, kunnen zeggen dat je Japans spreekt. Het getuigd zeker van doorzettingsvermogen als je het jezelf hebt aangeleerd. In het begin zullen alle klanken op elkaar lijken, maar hoe meer je er mee bezig bent hoe beter het je af zal gaan. Als je maar lang genoeg oefent en leert kom je er vanzelf. Wij wensen je veel succes.