Floxxium.nl
Image default
Eten en drinken

Heb jij een bedrijfsborrel? Kies voor een cateraar op locatie

Er zijn tal van gebeurtenissen die mensen elk jaar vieren. Of het nu gaat om een verjaardag, afstuderen, promotie, jubileum of zelfs het verwelkomen van iemand die te lang weg is geweest, het is altijd een goede reden om iets te vieren. Het organiseren van een feest is echter niet alleen maar leuk en aardig, want u moet ervoor zorgen dat iedereen veilig en gezond is.  Bij het organiseren van een feest zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Behalve dat u ervoor moet zorgen dat de mensen plezier hebben, moeten hun gezondheid en veiligheid bovenaan uw prioriteitenlijst staan. Het laatste wat u wilt is uw feest afbreken omdat er iets vreselijks gebeurt. Daarom hebben we de volgende tips voor het geven van veilige en gezonde feesten:   

Zorg voor de juiste producten

Een barbecuefeest kan leuk zijn, vooral omdat u kunt genieten van heerlijk eten van de grill op uw bord terwijl u bijpraten met uw familie of vrienden. Maar als uw grill niet in de beste staat verkeert, kan hij brand veroorzaken, met schade aan uw eigendom en de mensen eromheen tot gevolg. Voor ieders veiligheid moet u ervoor zorgen dat u materialen van topkwaliteit gebruikt voor uw feest, vooral die waarmee u kookt en breekbare voorwerpen, zoals glazen borden.  Wil je volledig worden ontzien, dan is catering Nieuwegein de partij die voor jouw het verschil kan maken.

Wees selectief in voedselkeuzes

Een feest is nooit compleet zonder eten waar iedereen van kan smullen. Om de veiligheid van iedereen te garanderen, probeer je voedsel te kiezen dat niet snel bederft en gezond is. Dit kan helpen voorkomen dat iemand voedselvergiftiging oploopt, wat zou kunnen leiden tot een vreselijke feestdag. Idealiter kies je voedsel dat de hele middag of nacht meegaat. Zo bespaart u geld om meer eten te bestellen voor uw gasten. Naast uw hoofdgerechten moet u niet vergeten om ook fingerfood toe te voegen die uw gasten kunnen eten terwijl ze genieten van het feest of gewoon gesprekken voeren met hun vrienden. Idealiter houdt u uw gasten altijd vol en voorkomt u dat ze op zoek gaan naar meer eten. 

Zorg voor de juiste hygiëne

Voedselhygiëne is cruciaal als het om een feest gaat. Bij slechte voedselhygiëne hebben uw gasten misschien geen trek in het geserveerde eten, vooral als ze een haarlok op hun bord zien liggen. Bovendien kan elk vuil dat in het eten terecht komt uw gasten tijdens of na het feest ziek maken. U kunt het beste een goede voedselhygiëne in acht nemen bij het bereiden en bewaren van voedsel. U kunt beginnen met uw hele keuken altijd schoon te houden. U kunt ook een microvezeldoek bij u houden om het aanrecht snel schoon te vegen van eventuele lekkages of geknoei. Bovendien moet u ook professioneel omgaan met rauw voedsel, omdat het salmonella kan bevatten dat schadelijk kan zijn voor iedereen die het consumeert. Tot slot moet u uw handen altijd schoon houden om een goede en veilige voedselhygiëne te garanderen.