Floxxium.nl
Image default
Eten en drinken

De wonderlijke eigenschappen van rauwe honing

Wanneer je denkt aan honing, zie je waarschijnlijk de goudkleurige vloeistof voor je die je toevoegt aan je thee of yoghurt. Maar wist je dat niet alle honing gelijk is? Er bestaat zoiets als rauwe honing, en deze vorm heeft enkele unieke en gezonde eigenschappen.

Het verschil tussen rauwe honing en reguliere honing

Rauwe honing is onbewerkt en onverhit, wat betekent dat het rechtstreeks uit de korf komt zonder verdere bewerkingen. Het behoudt hierdoor alle natuurlijke voedingsstoffen zoals enzymen, mineralen en antioxidanten. Regelmatige honing daarentegen wordt vaak verhit en gefilterd, wat enkele van deze waardevolle voedingsstoffen kan verminderen of elimineren.

Wat maakt rauwe honing zo gezond?

Drie keer raden: waarom is honing gezond, vooral in de rauwe vorm? Ten eerste, omdat rauwe honing van nature rijk is aan antioxidanten. Deze helpen vrije radicalen in je lichaam te bestrijden, die schade kunnen veroorzaken aan cellen en het verouderingsproces kunnen versnellen. Ten tweede heeft rauwe honing antibacteriële en antischimmel eigenschappen. Het is al lang gebruikt als een natuurlijk middel om kleine wonden en brandwonden te behandelen, en het kan ook de groei van schadelijke bacteriën en schimmels remmen. Daarnaast kan rauwe honing ook de spijsvertering ondersteunen en keelpijn verzachten.

Als je denkt aan honing gezond, is het dus belangrijk om te kijken naar de kwaliteit en de verwerking van de honing. Niet alle honing biedt dezelfde gezondheidsvoordelen. De volgende keer dat je in de winkel staat, zoek dan eens naar rauwe honing en ervaar zelf de voordelen die het biedt voor je gezondheid. Het kan een beetje duurder zijn, maar de voordelen voor je welzijn zijn het meer dan waard.