Floxxium.nl
Image default
Sport

De meest comfortabele golfkleding voor mannen vind je zo!

De golfsport wordt steeds populairder In Nederland, vooral onder jonge(re) mensen. Bij een potje golf hoort natuurlijk ook goede en comfortabele kleding. Maar waar voldoet comfortabele golfkleding voor mannen eigenlijk aan? In dit artikel gaan we hier verder op in. 

Hoe heurt het eigenlijk?

Over het algemeen kom je op de golfbaan niet aan met een joggingpak, hoe comfortabel het ook zit. Maar de (ongeschreven) regels zijn al wel een stuk soepeler geworden. Daarnaast verschillen ze ook per golfbaan. Van oudsher zie je de mannen op de golfbaan rondlopen met het volgende:
– Polo met korte of lange mauwen, in de broek gedragen
– Bermuda of pantalon
– Sokken, tot boven de enkel
Maar steeds vaker zie je ook meer sportshirts voorbij komen, zonder kraag. Zelfs spijkerbroeken zijn bij sommige golfclubs toegestaan, liefst wel in een nette variant. De regels rondom golfkleding voor mannen staan in ieder geval niet stil en ze zijn ook nog eens overal verschillend. Soms vind je op de betreffende website wel meer informatie over de voorschriften.

Professionaliteit

Voor 1990 werden er nog veel felle kleuren gedragen. Dat is sindsdien steeds minder het geval. Golfkleding is een stuk professioneler geworden. De kleding wordt minder netjes, maar juist comfortabeler. Verschillende sportmerken zijn dan ook toegetreden op de markt van golfkleding. En dat is natuurlijk goed als je op zoek bent naar comfortabele golfkleding als man.

Het moet “lekker zitten”

Naast de etiquette is het natuurlijk ook gewoon belangrijk dat het comfortabel zit. Je moet natuurlijk best flinke stukken lopen en daarnaast een goede swing kunnen maken. Het is altijd goed om naar de kwaliteit van de stof te kijken. Transpireer je er snel in? Hoe moet je deze stof wassen? Je kunt je natuurlijk altijd laten adviseren in een sportwinkel. Als je er toch bent, kun je meteen even die swing oefenen. Dan weet je zeker dat je vrij kunt bewegen.

(golf)Schoenen maken de man

Aangezien je grote stukken moet lopen zijn fijne mannen golfschoenen een absolute must. Vaak zijn speciale schoenen met spikes verplicht. Het is handig als je deze spikes kunt vervangen trouwens, zo verlies je na een tijdje geen grip. Het is altijd het beste om schoenen te gaan passen, bestel ze niet zo maar op internet. Zo weet je zeker dat ze goed zitten en dat je er stabiel op staat. Want ook dat is een belangrijk punt bij golfschoenen. Voor casual spelers zijn golfschoenen met noppen een aanrader. Deze kunnen namelijk ook buiten de baan worden gebruikt en je kunt niet snel de golfbaan beschadigen.

Golfschoenen