Floxxium.nl
Image default
Groothandel

Wat is een portaalkraan?

In dit blog de portaalkraan kort uitgelegd. Een portaalkraan hoeft niet in de draagconstructie van een gebouw te worden vastgezet, waardoor er geen vaste balken en steunkolommen nodig zijn. Een portaalkraan is een type bovenloopkraan met een enkele of dubbele liggerconfiguratie die wordt ondersteund door vrijstaande poten die op wielen of langs een spoor of railsysteem bewegen. Portaalkranen worden meestal overwogen wanneer er een reden is om geen bovenloopbaansysteem in te bouwen. Ze worden meestal gebruikt voor een buitentoepassing of onder een bestaand bovenloopkraansysteem. In sommige gevallen kan dit leiden tot een aanzienlijke verlaging van de materiaalkosten en kan het een kosteneffectievere oplossing zijn dan een soortgelijke brugkraan.

Volledige portaalkraan

Een volledige portaalkraan is de meest populaire configuratie. Deze bestaat uit twee poten die op een rail rijden die gelijk met de bovenzijde van de vloer is ingebed. Ze lopen meestal in een rechte lijn in een speciale werkruimte. Dit ontwerp maakt het mogelijk om gemotoriseerde apparatuur zoals schaarliften, vorkheftrucks, karren en vrachtwagens erover te laten rollen en er onder de kraan doorheen te rijden.

Semi portaalkraan

Portaalkranen kunnen ook worden ontworpen met één been dat op wielen of rails rijdt en de andere kant van de kraan die op een baansysteem dat verbonden is met bouwkolommen of een zijwand van de constructie van het gebouw rijdt. Deze zijn voordelig, omdat ze u ruimte kunnen besparen op de vloer/werkplek. In tegenstelling tot een brugkraan heeft deze opstelling geen twee banen nodig die ondersteund worden door of verbonden zijn met bouwkolommen.

Draagbare portaalkraan

Draagbare portaalkranen zijn kleinere, lichter uitgevoerde systemen die op zwenkwielen of rubberen wielen lopen. Deze wielen stellen de gebruiker in staat om het te verplaatsen door een faciliteit om verschillende materialen of ladingen te verwerken. Als ze leeg zijn en niet onder belasting staan, kunnen ze overal in een winkel of ruimte worden verplaatst of opgeslagen om meer ruimte te besparen en meer flexibiliteit in het vloeroppervlak te bieden.

Verstelbare portaalkraan

Verstelbare portaalkranen kunnen worden ontworpen met variabele hoogte en overspanning. Verstelbaarheid stelt de eindgebruiker in staat om de hoogte van de liggers te veranderen – wat meer flexibiliteit biedt bij het transport van een portaalsysteem in en uit een faciliteit of door verschillende delen van een winkel.

Neem gerust een kijkje op de website Hijswinkel.nl voor nog meer informatie over portaalkranen. En mocht u advies nodig hebben dan kan dat altijd gratis via chat of telefoon: 085 – 401 39 29.

Gerelateerde artikelen

Kies als kaashandelaar voor een groothandel met een ruim aanbod

Een broodleverancier die al generaties lang voor de horeca klaarstaat

Uw product valt op met een stijlvolle, praktische en sterke PET-fles