Floxxium.nl
Image default
Groothandel

Wat is een workmate en wat kun je hiermee?

Wat is een workmate en wat kun je hiermee?

Een Workmate wordt in de volksmond ook wel een werkbank genoemd. Er zijn verschillende criteria waaraan deze moet voldoen, maar ook voor iedereen zijn de wensen anders. In de meeste gevallen moet hij compact zijn zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Ook is het handig als je er dingen mee vast kunt klemmen. Daarnaast is het werkblad natuurlijk ook belangrijk. Zeker als je veel klust, dan wil je toch wel voldoende ruimte hebben voor alle materialen. Ook moet het niet zo snel slijten, want je wil er jarenlang plezier van kunnen hebben. Het is immers een investering die je moet doen. 

Sommige modellen zijn ook nog eens verstelbaar in hoogte. Dit is super handig als je op bepaalde hoogtes wil kunnen werken. Hierdoor kun je de werkbank voor nog meer klussen gebruiken. Ook is het beter voor je spieren, want je zult het dan niet in je rug krijgen. Dit werkt tevens ook een stuk prettiger. Als aanvulling zijn sommige modellen voorzien van een gradenboog. Zeker voor de mensen die hem veel gebruiken of echt een heel huis willen verbouwen is dit een aanrader.

Hoe ga je te werk?

Bij 5top krijgen we vaak de vraag hoe je nu precies te werk gaat met een workmate. Dit staat meestal duidelijk beschreven in de handleiding aangezien er veel verschillende modellen en mogelijkheden zijn. Het belangrijkste is dat hij stevig staat. Daarnaast is het voor je houding en plezier van het werk ook belangrijk dat hij op de juiste hoogte staat. Het is zeker een tip om hierop te letten. Daarnaast is het ook verstandig om te kiezen voor een model wat je kunt opvouwen of inklappen. Deze kun je dan uitlenen of meenemen naar vrienden en familie die ook nog een klusje hebben liggen.