Floxxium.nl
Image default
Banen en opleidingen

Traineeship gemeente als beginpunt van een carrière

Als recent-afgestudeerde kan het soms moeilijk zijn om een goede positie in de arbeidsmarkt te veroveren. Er wordt namelijk veel van u gevraagd en dan is het soms wel zo fijn als u er wat extra begeleiding bij krijgt. Bij het volgen van een traineeship gemeente krijgt u deze begeleiding in de vorm van extra opleidingsdagen en coaching.

 

Traineeship gemeente: wat houdt het in?

Een traineeship bij de gemeente dient als het ideale beginpunt voor een glansrijke carrière bij de overheid. Het traineeship duurt twee jaar en gedurende deze periode krijgt u meerdere interessante opdrachten. Deze opdrachten voert u uit bij een gemeente, dus u krijgt meteen de kans om praktijkervaring op te doen. Ook krijgt u extra begeleiding van een ervaren field manager. Verder volgt u samen met uw medetrainees om de week een aantal opleidingen en cursussen. Deze opleidingsdagen dienen als een leertraject om te ontdekken wat uw sterke punten en leerpunten zijn. U krijgt bijvoorbeeld les in communicatiestijlen, werkstijlen en leiderschapsstijlen en ontdekt hoe u deze stijlen effectief kunt toepassen op de werkvloer.

 

Waarom traineeship gemeente volgen?

Het traineeship kan u extra ondersteuning bieden om optimaal te presteren op de arbeidsmarkt. Verder kan het traineeship bij de gemeente ook ideaal zijn voor mensen die graag in de publieke sector willen werken, maar daar geen aansluitende opleiding voor hebben gevolgd. Het belangrijkste is dat u affiniteit met de overheid heeft en maatschappelijk betrokken bent. Iedereen met een hbo- of wo-diploma en de juiste motivatie is daarom welkom om het traineeship bij de gemeente te volgen!