Floxxium.nl
Image default
Energie

Handige maatregelen voor jouw energie

Vrijwel iedereen wil het liefst zo groen mogelijk leven. Minder vervuiling en steeds meer duurzame energie. Daarom is het goed om te weten wat voor energiebesparende maatregelen er allemaal zijn, zodat jij hier rekening mee kan houden. Het is belangrijk om te geven om de toekomst van jou en de wereld. Maar welke maatregelen zijn er dan allemaal? Hieronder leg ik kort uit hoe we jouw huis zo eenvoudig mogelijk energiezuiniger gaan maken.

Er zijn talloze maatregelen die je kunt nemen om energie te besparen. Een extra voordeel van deze maatregelen is dat het niet alleen energie bespaart, maar het is ook beter voor het milieu en het scheelt in de energiekosten. Daarbovenop zal de wooncomfort en woningwaarde verhoogd worden. Deze energiebesparende maatregelen zijn allemaal kleine investeringen die zichzelf op den duur terugbetalen en dus ook voor winst zorgen.

Diverse maatregelen

  1. Zonnepanelen: dit zijn objecten die alsmaar populairder worden onder de bevolking. Dit heeft te maken met het feit dat bij aanschaf van de zonnepanelen al gauw 6% financieel rendement oplevert, waardoor het direct een aantrekkelijke investering is.
  2. LED-verlichting: LED is een duurzame opvolger van vele soorten lampen, zoals spaar-, halogeen- en gloeilampen. Je kunt deze LED-lampen in alle soorten en maten krijgen en ook nog eens binnen en buiten gebruiken. Bovendien hebben LED-lampen een veel langere levensduur en gebruik ruim 90% minder energie dan gloeilampen. Het vervangen van de huidige lampen door LED-lampen is een simpele vooruitgang.
  3. Warmtepomp: Hiermee begint eigenlijk de eerste richting ‘gasloos’ wonen. Zo kan je een begin maken om het huis (gedeeltelijk) elektrisch te verwarmen.
  4. Isoleren: Isoleren zelf is een zeer bekende vorm van energie besparen. Dit zorgt er ook automatisch voor dat het geld bespaard. Plus het levert ook een extra toename op uw wooncomfort. De waarde van de woning zal toenemen en het energielabel zal groener worden.
  5. HR-ketel: deze ketel zorgt er gemakkelijk voor dat je huis wordt verwarmd en ook dat er warm water uit de kraan kan komen. Tegenwoordig zijn er ook steeds modernere HR-ketels die een stuk zuiniger zijn dat de traditionele cv-ketels.

Ben je op zoek naar een nieuwe energieleverancier? Wil je meer weten over energiebesparende maatregelen? Of ben je gewoonweg opzoek naar meer informatie? Ga dan naar Engie voor alle nodige informatie.