Floxxium.nl
Image default
Woningen

Basisprincipes van hypotheekleningen: alles wat u moet weten voordat u leent

Hypotheken zijn een van de grootste financiële beslissingen die u ooit zult nemen, dus het is logisch dat u voorbereid wilt zijn voordat u op de stippellijn tekent en honderdduizenden dollars leent van een bank of andere geldschieter. Maar wat moet u precies weten voordat u een hypotheek afsluit? Hoe zorgt u ervoor dat u binnen uw mogelijkheden leent, zodat wanneer de tarieven stijgen (en dat zullen ze ook doen), u uw maandelijkse betalingen nog steeds kunt betalen?

Basisprincipes van hypotheekleningen: alles wat u moet weten voordat u leent

1. Wie is een hypotheekverstrekker?
2. Wat zijn de verschillende soorten hypotheken? 2.1 Conventionele Hypotheken 2.2 FHA Hypotheken 2.3 VA Hypotheken 2.4 USDA Hypotheken 2.5 Jumbo Hypotheken 3. Waarom heb ik een aanbetaling van 20% nodig? 3.1 Particuliere hypotheekverzekering 3.2 Door de overheid gedekte leningen 4. Kan ik een hypotheek krijgen als ik slecht krediet heb? 5) Hoeveel kan ik lenen met mijn inkomen en schulden?

Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel u kunt lenen, hangt echt af van hoeveel van een aanbetaling u bereid bent te doen, hoeveel het huis kost en wat uw kredietscore is. Het maximale hypotheekbedrag dat u kunt krijgen zonder enige vorm van aanbetaling, wordt een 100% loan-to-value (LTV) genoemd. Uw LTV wordt bepaald door het percentage van de waarde van de woning te berekenen dat uw hypotheek vertegenwoordigt. Als u bijvoorbeeld een huis van €200.000 heeft en €150.000 leent van de geldschieter, dan is uw LTV 75%.

Het afsluiten van een hypotheek

De eerste stap is om erachter te komen hoeveel u kunt lenen door een pre-approval letter van een kredietverstrekker aan te vragen. De kredietverstrekker zal u vertellen voor hoeveel u in aanmerking komt, evenals de rentevoet en leningsvoorwaarden. Een pre-goedkeuringsbrief voor een hypotheek is geen aanbod van krediet. Het is een manier voor u en de geldschieter om erachter te komen hoeveel huis u zich kunt veroorloven voordat u gaat winkelen voor uw huis. De volgende stap is uitzoeken welk type lening het beste bij uw behoeften past.

In Nederland

Nederland is een fantastische plek om onroerend goed te kopen, maar het is altijd belangrijk dat u voorbereid bent op de financiële aspecten van het kopen van een huis. Als u onroerend goed koopt, moet u geld lenen bij een geldverstrekker zoals ING of Rabobank. Deze kredietverstrekkers zullen u meestal zowel een hypothecaire lening als een investeringslening aanbieden, zodat u uw nieuwe woning kunt betalen. Wilt u kosten koper berekenen of uw woning geheel contant afbetalen, dan zijn deze leningen niet nodig. Hier zijn enkele dingen over hypotheken en hypotheken die het proces voor u kunnen vergemakkelijken

Wat gebeurt er als ik een terugbetaling mis?

 

Basisprincipes van hypotheekleningen: wat als ik een terugbetaling mis? Als u een hypotheekbetaling mist, gaat uw maandbedrag omhoog. Blijft u betalingen missen, dan kan de bank beslag leggen op uw huis door middel van executie. Bovendien worden er boetes voor te late betaling in rekening gebracht bovenop het verschuldigde. Als u achterloopt met uw betalingen en u zich zorgen maakt over de mogelijkheid van uitwinning, neem dan contact op met een advocaat voor advies.

Ben je klaar

De beste manier om je voor te bereiden op een hypotheek is om zoveel mogelijk te leren over het proces. Begin door nu de tijd te nemen om uw financiën op orde te krijgen, zoals het maken van een begroting en het afbetalen van eventuele openstaande schulden.
U hebt ook een bewijs van inkomen en het vermogen om de maandelijkse betalingen te betalen nodig. Hypotheekverstrekkers zullen andere factoren, zoals uw credit score, in overweging nemen bij het evalueren of u al dan niet in aanmerking komt voor financiering.

Er zijn verschillende soorten hypotheken op basis van hoe lang u van plan bent in het huis te blijven en hoeveel geld u wilt lenen. Een hypotheek met variabele rente heeft bijvoorbeeld een initiële vaste rente die in de loop van de tijd wordt aangepast, terwijl een hypotheek met vaste rente altijd dezelfde rente heeft gedurende de looptijd van de lening.