Floxxium.nl
Image default
Woning en Tuin

Welke verduisterende raambekleding kies ik om mijn kamer te verduisteren?

Verduisterende raambekleding behoort tot de meest gezochte soorten raamdecoratie, vanwege het nut dat ze bieden. Het vermogen van verduisterende raamdecoratie om het licht volledig tegen te houden bij het binnenkomen van woningen maakt ze heel uniek en begeerlijk. De behoefte aan deze raambekleding is heel duidelijk. Het wordt soms nodig om een kamer helemaal te verduisteren voor een ideaal gebruik. Plaatsen als slaapkamers, holen of thuistheaters, auditoria en vergaderzalen rechtvaardigen de behoefte aan verduisterende raambekleding.

In slaapkamers bijvoorbeeld, als jij of iemand met wie je samenwoont in ploegendienst werkt, is het werken in de nachtdienst gebruikelijk. Dit betekent dat alle rust die je zou krijgen overdag is. Verduisterende raambekleding, door al het licht tegen te houden, schept een koele en donkere omgeving die het gemakkelijk maakt om te slapen en voorkomt dat het zonlicht irritatie aan de ogen veroorzaakt. Ook als je niet per se ’s nachts hoeft te werken, kunnen deze gordijnen heel nuttig zijn in de slaapkamer, vooral als je wilt uitslapen. Je kunt de rolgordijnen of gordijnen dichttrekken wanneer je wilt dat er zonlicht binnenvalt.

Als je een projector wilt gebruiken, of een thuisbioscoop hebt, zal het buitensluiten van al het licht van buiten je kijkervaring enorm verbeteren. Verduisterende raambekleding is hier perfect voor. Verduisterende raambekleding in kinderkamers voor kleine peuters en baby’s zal hen helpen hun vereiste slaap te krijgen door alle afleiding te verminderen.

Voor welke verduisterende raamdecoratie moet ik gaan?

Als je wilt weten hoeveel het kost om al het licht uit je raam te verduisteren, is je eerste stap uit te zoeken welk type verduisterende raambekleding je moet kiezen. De gemaakte kosten hangen van deze beslissing af.

Jaloezieën hebben lamellen die heen en weer draaien om de hoeveelheid licht die de kamer binnenkomt te regelen. Verduisterende rolgordijnen daarentegen hebben een enkel stuk stof dat omhoog of omlaag kan worden gebracht om het licht te regelen. Vaak wordt verward dat ze hetzelfde zijn, maar deze subtiele verschillen tussen verduisterende rolgordijnen en jaloezieën zijn heel belangrijk voor de keuze die je maakt. Hoewel beide vormen van raambekleding een goede controle bieden over het zonlicht dat de woning binnenkomt, bieden jaloezieën meer veelzijdigheid, terwijl rolgordijnen iets superieur zijn in het regelen van de temperatuur.

De andere soort verduisterende raambekleding zijn verduisterende gordijnen. Deze gordijnen zijn meestal van polyester gemaakt en zijn ook net zo efficiënt als jaloezieën en rolgordijnen in het tegenhouden van het meeste zonlicht en schadelijke UV-stralen. Gordijnen zijn er in meerdere uitvoeringen en bieden je een mogelijkheid om te experimenteren. Verduisterende raambekleding wordt meestal geassocieerd met zwarte of grijsachtige kleuren. Andere kleuren komen echter vrij veel voor, vooral bij verduisterende gordijnen.

Als je op het idee gekomen bent om verduisterende raambekleding aan te schaffen, is je volgende stap het maken van een financiële planning. Het prijsbereik voor verduisterende raambekleding is vrij groot. Je kunt uitgaan van 60 tot 400 euro per raam om het licht helemaal te blokkeren. Beslissen hoeveel het zal kosten, specifiek voor jou, kan een beetje een uitdaging zijn. Omdat de prijsklasse erg flexibel is, kun je met enkele andere aspecten rekening houden om te schatten hoeveel het voor jou zou kosten.

Het hangt af van de specifieke raambekleding – Zoals eerder vermeld, kun je kiezen tussen verduisterende rolgordijnen, verduisterende gordijnen en jaloezieën. Je keuze kan je helpen de geschatte uitgaven te bepalen. Uiteraard zijn er binnen elke raambekleding nog andere factoren, zoals het ontwerp, de soort stof enz, maar daar kun je later op ingaan.

 

https://www.raamdecoratie.com