Floxxium.nl
Image default
Woning en Tuin

Wat moet je weten bij tegels laten leggen?

Wil je je woning of tuin een nieuwe look geven met tegels? Dat is een goede keuze! Tegels zijn er in allerlei soorten en maten, dus er is altijd wel een tegel die bij je past. Maar voordat je begint met het zoeken naar de juiste tegel, is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde zaken. We vertellen je graag meer over wat je moet weten bij tegels laten leggen!

Wat is belangrijk?

Allereerst moet je natuurlijk bedenken welk soort tegel je precies wilt. Wil je bijvoorbeeld een vloertegel of een wandtegel? Vloer- en wandtegels zijn overigens niet hetzelfde, dus let hier goed op! Vloertegels zijn vaak dikker en harder dan wandtegels, omdat ze meer belasting kunnen verdragen. Wandtegels daarentegen zijn dunner en flexibeler, wat betekent dat ze makkelijker te leggen zijn.

Daarnaast is het belangrijk om te overwegen waar je de tegels gaat leggen. Ga je ze bijvoorbeeld in de woonkamer leggen of in de badkamer? Voor beide ruimtes zijn er speciale tegels, dus let hier op! Woonkamertegels bijvoorbeeld zijn vaak wat lichter van kleur en sfeervol, terwijl badkamertegels donkerder en steviger zijn.

Tot slot moet je ook nadenken over het budget dat je beschikbaar hebt. Tegels zijn er namelijk in allerlei prijsklassen, dus je moet bedenken hoeveel je uit wilt geven. Wees wel realistisch in je budget, want goedkope tegels zullen vaak sneller slijten dan duurdere tegels.

Welke tegelsoorten zijn er?

Als je weet wat er allemaal komt kijken bij tegels laten leggen, is het tijd om te gaan zoeken naar de juiste tegelsoort! Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten tegels, dus hieronder vind je een aantal populaire opties:

  • keramische tegels
  • betonnen tegels
  • natuursteen
  • Marmer

Iedere tegelsoort heeft zijn eigen kenmerken. Het is dus belangrijk dat je goed weet waar de tegels voor gebruikt gaan worden en of deze passen bij je levensstijl.