Floxxium.nl
Image default
Afvalverwerking

Wat mag er in een sloopafval container?

Heb je verbouwplannen en moet daarbij een deel van je woning gesloopt worden? In dat geval heb je waarschijnlijk veel sloopafval. Je kunt dit met een aanhanger zelf naar de milieustraat brengen. Maar om jezelf tijd en moeite te besparen, is het net zo gemakkelijk om een sloopafvalcontainer te huren. Let er wel op dat je hier niet al het afval dat je hebt in mag gooien.

Wat valt er onder sloopafval?

De lijst van materialen die je wel in een sloopafval- of bouwafvalcontainer kwijt kunt, is lang. Denk bijvoorbeeld aan oud parket, laminaat of tapijt. Ook beton en stenen is toegestaan en valt dus onder het bouwafval. Net als glas en doorzichtige golfplaten. Als je het over keukenapparatuur hebt, dan zijn de regels al wat strenger. Je betaalt voor het weggooien van bijvoorbeeld een vriezer of een vaatwasser een toeslag. Er zijn ook een aantal zaken die onder geen beding in de sloopafvalcontainer terecht mogen komen. Dat is bijvoorbeeld asbest, chemisch afval of een matras.

Waar moet je nog meer aan denken bij het huren van een afvalcontainer?

Een sloopafvalcontainer kun je via Vergelijkjeafval Breda in verschillende afmetingen huren. De inhoud varieert van 1 m3 tot 20 m3. Zo kun je de container die je huurt helemaal afstemmen op de klus die je hebt. Een kleinere container kun je waarschijnlijk gemakkelijk kwijt op je oprit of misschien zelfs in de voortuin. Maar als de container groter is, of als je geen ruimte hebt om deze op je eigen grond te plaatsen, dan staat de container aan de openbare weg. Dat is niet in alle gemeentes toegestaan. Of het is maar voor een bepaalde periode mogelijk. Houd er dus rekening mee dat je voor het plaatsten van een container een meldingsplicht hebt. Of dat je in sommige gemeentes hiervoor zelfs een vergunning of een ontheffing aan moet vragen.

Het gemak van het huren van een sloopafvalcontainer

Een sloopafvalcontainer huren heeft niet alleen als voordeel dat je al je puin in een stevige container bij elkaar kunt verzamelen. Je hebt er bovendien geen omkijken naar op het moment dat de container vol is. Op het afgesproken tijdstip wordt de volle container bij jou thuis opgehaald en daardoor ben je dus in een keer van al je puin af.