Floxxium.nl
Image default
Afvalverwerking

Oplossingen op maat voor afvalwaterzuivering

Voor veel projectontwikkelaars en gemeenten is het vinden van de juiste oplossing voor afvalwaterzuivering een ingewikkeld proces. Dit hoeft echter geenszins het geval te zijn. Door tijdig een onafhankelijke specialist in te schakelen, voorkomt u dat afvalwaterzuivering een hoofdpijndossier wordt.

 

Afvalwaterzuivering is een vak apart

Het bedenken, ontwerpen, realiseren en onderhouden van allerhande oplossingen voor het inzamelen, transporteren, verwerken en zuiveren van afvalwater, is een vak op zich. Er zijn diverse vormen van waterzuivering mogelijk, met verrassend veel mogelijkheden om rekening te houden met duurzaamheid. Zo zijn er milieuvriendelijke oplossingen als aqua- en riothermie, waarbij energie wordt gewonnen uit (afval)water.

 

Klimaatbestendig afvalwater reinigen

In Nederland kampen we steeds meer met droogte enerzijds en plensbuien anderzijds. Dit is heel anders dan we gewend zijn uit het verleden, als land dat zich altijd heeft gespecialiseerd in het snel laten weglopen van overtollig water. Juist nu kan het milieuvriendelijk zuiveren van afvalwater ervoor zorgen dat er water wordt bespaard en dat de opslag van water goed is georganiseerd.

 

Begin met het afvalwater

Neem nog voordat u start aan projectontwikkeling contact op met een onafhankelijke specialist op het gebied van het schoonspoelen van afvalwater. Laat u adviseren over de beste manier om afvalwater te zuiveren, voordat er überhaupt een spade in de grond wordt gestoken. Zo voorkomt u dat u later in het traject voor dure beslissingen komt te staan.

 

Ga efficiënter om met afvalwaterzuivering

Laat de waterstromen en waterbehoefte van uw bedrijf in kaart brengen door een gerenommeerde specialist. Door middel van een quickscan wordt achterhaald waar u een efficiëntieslag kunt slaan. Kan het milieuvriendelijker? Goedkoper? Met een beter oog voor de toekomst? U krijgt vrijblijvend advies op maat, op basis waarvan u een keuze kunt maken die het beste past bij uw project.

 

Standaardoplossing of een oplossing op maat

Of u nu kiest voor een standaardmethode of voor een oplossing op maat, het advies is altijd gebaseerd op uw eigen context, met inachtneming van uw budget, lozingseisen en andere voorwaarden. Met het advies van een specialist op zak kunt u erop vertrouwen dat het met de afvalwaterzuivering in ieder geval goed zit. Dat is weer een zorg minder.