Floxxium.nl
Image default
Electronica en Computers

Wat kost een overstap naar Microsoft 365 Business Premium?

Microsoft 365 Business Premium is momenteel een van de populaire Microsoft abonnementen. Ondanks zijn populariteit is het abonnement niet voor alle soort bedrijven interessant. Microsoft 365 Business Premium richt zich op de middelgrote bedrijven. Een middelgroot bedrijf heeft meer dan 50 medewerkers en minder dan 250 medewerkers. Houd hierbij ook rekening met de toekomst. Ben je van plan om flink te groeien als bedrijf? Dan is het aan te raden om ook naar overige Microsoft 365 Business Premium pakketten te kijken. 

Maar welk prijskaartje hangt hier aan vast? Eerst duiken we in op de belangrijkste redenen waarom bedrijven voor deze software oplossing kiezen. Om daarna te kijken naar de randvoorwaarden en bijbehorende kosten voor een overstap naar Microsoft 365 Business Premium.

Waarom maken bedrijven de overstap naar Microsoft 365 Business Premium?

Het zal je niet ontgaan zijn dat steeds meer bedrijven kiezen voor Microsoft 365 Business Premium. Of het nu klanten of concurrenten zijn, de voordelen verspreiden zich als een lopend vuurtje. De belangrijkste reden? Business Premium biedt eersteklas productiviteit mogelijkheden. Denk aan de vele verschillende apps waarmee samenwerken en hybride werken makkelijker is dan ooit. Maar nog belangrijker, de uitgebreide beveiligings- en beheerdersfuncties, is wat de meeste bedrijven echt over de streep haalt.

Met de toename van het aantal cyberaanvallen en datalekken is het beschermen van persoons- en bedrijfsgevoelige informatie belangrijker dan ooit. Want met de media ligt je bedrijf altijd onder een vergrootglas. Want wat doe je op dit moment om je data te beschermen? Met Microsoft 365 Business Premium bescherm je jouw bedrijfsgegevens op ieder moment, op alle verschillende apparaten die jouw medewerkers gebruiken. 

Microsoft 365 Business Premium randvoorwaarden

Net als je gewend bent bij iedere software update of -overstap moet je bedrijf en huidige software aan een aantal randzaken voldoen. Het is belangrijk om dit op voorhand na te lopen bij de IT afdeling. Wanneer je voldoet aan de randvoorwaarden is de kans groot dat de overstap soepel verloopt. Dat scheelt een hoop ergernissen. Ook zorg je voor een minimale stilstand binnen je bedrijf, omdat de overstap snel en makkelijk is gedaan.

 

Houd bij een overstap naar Microsoft 365 Business Premium rekening met:

  • Beschikken alle PC’s, laptops, tablets en smartphones over Windows 10 Pro of Windows 11? 

  • Ga na hoeveel gebruikers echt gebruik maken van Microsoft 365 Business Premium. Werken er nu mensen mee die hier niet mee zouden moeten werken? En wat zijn de toekomstplannen van het bedrijf?

  • Ook met add-ons voor Azure, Dynamics 365 en Microsoft 365 kun je de nieuwe software prima combineren.

Kosten van het abonnement

Natuurlijk zijn de totale kosten afhankelijk van het aantal gebruikers. In de basis heb je al een Microsoft 365 Business Premium abonnement vanaf €16,90. Hierbij zit inbegrepen:

  • Exchange E-mail en Agenda met een 50 GB postbus

  • Gebruik van de Microsoft 365 applicaties als SharePoint, Teams, Office Online en OneDrive voor bedrijven

  • Office voor Mac en PC 

  • Centraal beheer van apparaten en de software 

  • Automatische updates van de software

  • Extra beveiliging op alle gebruikte apparaten

 

Je kunt kiezen om de software zelf te installeren. Heb je of je IT afdeling geen ervaring met het omzetten naar nieuwe software? Raadpleeg dan een expert voor de mogelijkheden. Zij kijken naar de behoeften van jou als bedrijf en zorgen voor een soepele overstap. Je medewerkers merken hier niks van en kunnen doorgaan met hun dagelijkse werkzaamheden.

 

https://www.cumulusit.nl/microsoft-365/microsoft-365-business-premium/