Floxxium.nl
Image default
Alarmsysteem

Wat houdt inbraakbeveiliging in?

Hedendaags worden er nog steeds veel mensen getroffen door een woninginbraak. Gelukkig komen er, onder andere door technologische ontwikkelingen, steeds meer oplossingen op het gebied van beveiliging. Zo is er voor elke woning een passende oplossing, maar welke in nu het meest geschikt voor die van jou?

Sloten vervangen

Om de kans op een inbraak te verkleinen is het verstandig om je sloten te vervangen. Zeker bij oude huizen is dit aan te raden, aangezien hier vaak nog oude typen sloten in de deuren zitten waardoor inbrekers er makkelijk naar binnen kunnen. Buitenverlichting, zowel bij de voordeur als in de achtertuin, is tevens een makkelijke manier om inbrekers af te schrikken. Gebruik verlichting met bewegingssensoren, welke je zelf naar wens kan instellen. Zo is de reikwijdte in te stellen en de tijd hoe lang de lamp blijft branden.

Technische snufjes

Het plaatsen van camera’s in en rondom het huis zal inbrekers afschrikken. Plaats camera’s die gericht zijn op de voordeur en achtertuin en eventueel nog camera’s die van binnenuit gericht zijn op de achter- of voordeur. Bij gebruik van een camera buiten de deur is het verplicht om een sticker te plaatsen waarop vermeld staat dat je gebruik maakt van camerabewaking. Tot slot is er nog de optie om een alarmsysteem te plaatsen. Er zijn verschillende types te koop, zo is er een soort die een melding naar je mobiel stuurt bij een verdachte situatie. Op die manier kan je tijdig handelen en eventueel de politie inschakelen.

Surveillanten in de winkel

Inbraakbeveiliging schakel je niet alleen in voor je woonhuis, ook als je een eigen winkel hebt is het verstandig om je in te lezen over de mogelijkheden. Afhankelijk van de grootte en de soort winkel die je bezit, kan je kiezen uit meerdere beveiligingsopties. Bij een kleine winkel kan bijvoorbeeld een camerasysteem al genoeg zijn. Ook behoort winkelsurveillance tot de mogelijkheden. Door surveillanten van Seris zichtbaar aanwezig te hebben in de winkel, zullen winkeldieven minder snel toeslaan. Het kan zijn dat het voor jouw winkel handig is om meerdere beveiligingsmethodes te combineren. Je kan je winkel laten beveiligen door Seris en laat de professionals kijken welke oplossing het beste past bij jouw winkel. 


Ben jij geschikt als winkel beveiliger, kom dan werken bij Seris.