Floxxium.nl
Image default
Dienstverlening

Waarom rigging materiaal huren zo belangrijk is

Waarom jij rigging materiaal huren moet

Als jij kiest voor rigging materiaal huren gaat jouw evenement er professioneel gezien een stuk op vooruit. Het is namelijk belangrijk hoe de gasten de dag of avond beleven. Door gebruik te maken van rigging zorg jij ervoor dat je die beleving een stuk interessanter maakt. Door audiovisuele materialen op een bepaalde hoogte te hijsen creëer je een extra laagje sfeer. Zo kan bijvoorbeeld het geluid dat uit de boxen komt verder reiken omdat dit niet wordt tegengehouden door mensen die voor de boxen staan. Ook bij tribunes is dit materiaal de perfecte oplossing om het optreden van het evenement toch goed hoorbaar te laten zijn. Maar ook verlichting is belangrijk. Rigging materiaal huren stelt je in staat om verlichting niet alleen horizontaal te bevestigen, maar ook verticaal en diagonaal. Dit zorgt voor een net wat meer interessante samenstelling van je lichtshow.

Ga voor de beste kwaliteit

Vanzelfsprekend wil jij dat je rigging materiaal huurt van de beste kwaliteit. Ga daarom in zee met een bedrijf dat de trussen, motortakels, bekabeling, baseplates en alle andere vormen van rigging heeft gekeurd en dit ook blijft doen. Op deze manier hoef je je tijdens het evenement totaal geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid van je materiaal. Vraag ook of het geen probleem is als je de rigging materialen langer dan een jaar zou willen huren, bijvoorbeeld omdat je op tournee gaat. Het is namelijk verplicht om een jaarlijkse keuring te laten uitvoeren op deze elementen.

Een oplossing precies op maat

Met rigging kun jij je audiovisuele apparatuur precies op de gewenste hoogte op de gewenste plek krijgen. Hiervoor worden trussen en motortakels gebruikt. Al deze elementen zijn erop gemaakt om zware materialen te kunnen tillen. Daarbij is dit perfect op maat te maken. Zo bestaat een truss systeem uit aparte elementen die gemakkelijk aan elkaar te bevestigen zijn. Hierdoor kun jij zelf bepalen of je gebruik maakt van rechte elementen of hoek- of bochtelementen. Bij motortakels bestaan er verschillende types voor verschillende draaggewichten. Zo kun je precies de juiste oplossing vinden voor jouw vraag naar rigging.

Vraag advies aan de specialist

Het beste is om advies in te winnen bij de specialist. Deze kan je gericht helpen met vraagstukken of eventuele problemen die je hebt alvorens de keuze te maken welke materialen je op het oog hebt. Op basis van diens ervaring zal deze aangeven wat voor jouw situatie de beste oplossing zal zijn. Samen zorgen jullie ervoor dat je evenement naar een professioneel niveau getild wordt. Rigging materiaal huren mag je daarbij absoluut niet overslaan.

https://riggingbox.nl/store/