Floxxium.nl
Image default
Woning en Tuin

Verschillende voordelen van een lamelparket aanschaffen

Het is altijd een moeilijke keuze die je moet maken als je een huis gaat verbouwen of een nieuwbouw huis gaat kopen: vloeren. welke vloer ga je kopen, wat voor soort vloer moet je hebben? Past het bij de meubels die je hebt uitgezocht, en nog veel meer vragen. Onder de vragen valt natuurlijk ook het prijskaartje van een bepaalde vloer. Veel mensen haken snel af bij een prachtige vloer als deze te duur is. Of juist een vloer die niet iets uitstraalt of van een bepaald materiaal is gemaakt wat je niet wilt. Daarom is er een perfecte oplossing voor al die problemen: een lamelparket. In deze blog lees je alle voordelen van een lamelparket.

Goedkopere vloer met een duur uiterlijk

Mensen denken niet snel aan een lamelparket als ze een vloer in huis willen leggen. Ook al zouden ze dat wel moeten doen, want het is echt een groot voordeel voor het huis, en je portemonnee. Want een lamelparket is helemaal niet zo duur en het lijkt net op een superdure eiken vloer, maar hoe komt dat? Een lamelparket bestaat uit verschillende lagen. De bovenste laag, die u dus ziet in uw huis, is gemaakt van goed kwaliteit hout. Maar de onderste lagen zijn van goedkoper en gerecycled hout gemaakt. Ideaal voor als je een bepaald budget hebt maar toch een houten vloer wilt.

U helpt het milieu een handje

U weet al dat een lamelparket uit verschillende lagen hout bestaat. De onderste laag wordt ook vaak gebruik om hout daarin te leggen dat over is van andere vloeren, dus het wordt gerecycled. Hiermee worden er minder snel bomen gekapt voor lamel parketten en worden verschillende soorten hout hergebruikt. De beste manier om het milieu te helpen, omdat je als consument toch niets ziet van de onderste laag.

Een lamelparket klink dus niet heel verkeerd. Er zijn nog zat voordelen aan een lamelparket, maar die kunt u overal op het internet vinden, of bij een vloerenspecialist die u hier meer over kan vertellen. Een wijze les die je hier hebt gelezen is vooral: “Don’t judge a book by it’s cover.”