Floxxium.nl
Image default
Financieel

Verdien geld als opkoper platen

Een opkoper van platen houdt nog steeds heel erg van oude muziek en het draaien van platen. Als opkoper van platen kun je veel geld verdienen, maar het kan natuurlijk ook gewoon een hobby of verzameling van je zijn. Ook kan je als opkoper van platen, de platen doorverkopen in je eigen winkel. 

Opkoper platen speelt in op vraag

Tegenwoordig is er nog steeds veel vraag naar platen die vroeger veel werden gespeeld. In deze moderne tijd heb je vooral te maken met apps en radio waar de muziek uit wordt gespeeld. Maar de charmes die de platen van vroeger te bieden hadden, zijn helaas voor velen verleden tijd. Maar de platen van vroeger zijn nog niet geheel van de markt. Bij muziekwinkels zijn de platen nog te koop en eigenlijk is er veel vraag naar. Als opkoper van platen kun je hier goed op inspelen. Als platen opkoper kun je in grote getalen muziekplaten opkopen en daarna weer doorverkopen. 

Oude platen

Vaak gaat het een opkoper platen, om muziekplaten van vroeger. Tegenwoordig worden er geen platen meer geproduceerd, of althans niet in grote hoeveelheden. Het kan nog wel eens voorkomen dat iemand een platencontract krijgt en zijn of haar eigen plaat kan maken. Maar het wordt niet meer, zoals vroeger, in de winkels verkocht. Een opkoper van platen heeft vaak een zwak voor de muziek van vroeger. Het kan zijn dat je als opkoper van platen de platen niet eens wil doorverkopen, maar er een platenverzameling op na houdt. Je kunt een opkoper van platen worden als je veel geld wil verdienen. De platen zijn nu niet meer veel te koop, er is dus weinig aanbod. Maar omdat de vraag steeds meer stijgt, kun je de platen voor een hoger bedrag aanbieden. Zo kan je als opkoper van platen veel winst maken.