Floxxium.nl
Image default
Woning en Tuin

Maak kennis met rolgordijnen en jaloezieën

Het uitzoeken van raambekleding kan je nog wel eens tegenvallen, puur omdat er talloze mogelijkheden en keuzes zijn. Daarom doe je jezelf er een groot plezier mee als je eerst even uitzoekt naar wat voor raambekleding je op zoek bent. In deze blog kom je meer te weten over rolgordijnen en over jaloezieën zodat je weer wat kennis rijker bent. 

 

Voordelen van rolgordijnen

Rolgordijnen zijn erg diverse raamdecoratie die veel te bieden hebben en door de drie verschillende transparanties in iedere ruimte tot hun recht komen. Rolgordijnen zijn eenvoudig te bedienen en zijn al jaren de favoriet in huis. Naast dat je met rolgordijnen je privacy en lichtinval kunt bepalen, zijn ze een fantastische toevoeging van je interieur en brengen ze veel sfeer. 

 

Verduisterende rolgordijnen zijn het meest voorkomend in de slaapkamer. Hetgeen waar deze het meest om bekend staan is de dat ze een kamer volledig kunnen verduisteren. Hierdoor kun je genieten van een donkere kamer en word je niet gestoord door het licht dat van buiten komt. Naast verduisteren hebben ze ook een isolerende functie. Tussen het raam en rolgordijn komt een stilstaande laag lucht die een isolerend werking heeft. 

 

Lichtdoorlatende rolgordijnen komen vooral veel voor in woonkamers, op kantoor of aan de straatkant. Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn eigenlijk de perfecte raamdecoratie voor je privacy en het behouden van je lichtinval. Ze bestaan uit een semi-transparante stof waar je niet doorheen kunt kijken, maar wat wel genoeg licht doorlaat. Zo kun je op kantoor ongestoord aan het werk en heb je nergens meer last van nieuwsgierige voorbijgangers. 

 

Heb je een mooi uitzicht waar je graag van geniet of een uitkijk op je tuin, dan kun je hier altijd van blijven genieten met transparante rolgordijnen. Dit zijn de sfeermakers in huis en maken jouw huisstijl helemaal compleet. Aangezien je door deze stof heen kunt kijken zijn ze niet ideaal voor je privacy. Ze filteren de felle zonnestralen die naar binnen schijnen wat zorgt voor een warme gloed in huis. 

 

Wat zijn jaloezieën?

Raamdecoratie die nooit zal gaan vervelen zijn jaloezieën, deze tijdloze raamdecoratie doet veel met de sfeer in huis en heeft invloed op je huisstijl. Ze bestaan uit horizontale lamellen die je eenvoudig kunt kantelen doormiddel van een bedieningskoord. Zo kun je spelen met je privacy en met je lichtinval. Door de lamellen te draaien kun je altijd zelf bepalen hoeveel lichtinval je wilt hebben. 

Jaloezieën zijn beschikbaar in drie verschillende materialen, van hout, aluminium en pvc. 

 

Houten jaloezieën hebben een natuurlijke, rustige en warme uitstraling. Ze geven een klassiek beeld en worden gemaakt van bamboe of lindehout waardoor ze van goede kwaliteit zijn. De lamellenbreedte is 50 mm waardoor je het hout de ruimte geeft om zichzelf te laten zien. 

 

Aluminium jaloezieën geven je woning een luxe, chique en strakke stijl. De lamellen zijn beschikbaar in 25- en 50 mm breed. Ze zijn perfect voor het weerhouden van fel licht. Ze zijn een prachtige verrijking van je interieur en voegen echt wat toe aan je huisstijl. Een ander groot voordeel van deze jaloezieën is dat ze vochtbestendig zijn. 

 

Pvc jaloezieën zijn net zoals die van aluminium vochtbestendig en daardoor erg populair in de badkamer of keuken. Een groot voordeel van pvc jaloezieën is dat je er een houtnerf aan toe kan laten voegen, waardoor ze een echte houtlook krijgen. Hierdoor heb je een jaloezie met de eigenschappen van pvc maar de uitstraling van hout.