Floxxium.nl
Image default
Woning en Tuin

Je hebt net een huis gekocht, wat nu?

Gefeliciteerd! Jij of jullie beginnen nu echt aan de volgende levensfase, er is net een koopcontract gesloten en jullie kunnen jezelf nu eigenaar noemen van een koopwoning! Maar wat gaan jullie nu doen? Moet er nog worden verbouwd of is het huis instapklaar? Zijn er al meubels besteld of moet er nu een busje gehuurd worden en gaan jullie vandaag nog naar de IKEA? Wat gaan jullie doen met de tuin van het huis? Laten jullie die zo of moeten jullie nog haagplanten kopen bij Hagen-planten.nl?

Voorstellen aan de buren

Wij vinden het van groot belang om onszelf eerst voor te stellen bij onze nieuwe buren, we wisselen nummers uit en vragen of ze tijd hebben voor een kopje koffie of thee. Op deze manier laat je een goede indruk achter en heb je altijd iemand die je kunt bellen wanneer je hulp nodig hebt. Ook is het fijn om te weten wie er naast je woont wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe schutting wilt laten plaatsen. Wij hebben samen een heg laten plaatsen en onderhouden de beukenhaag ook gezamenlijk.

Interieur shoppen

Wij zijn van een studio naar een woonhuis vertrokken, we hadden dus niet zoveel meubels en er moest veel bijgekocht worden. Wij zijn na een week overgegaan en hadden dus ruim de tijd om nieuwe meubels aan te schaffen. We kwamen er toen achter dat er een lange levertijd op meubels zit en raden dus iedereen aan om op tijd meubels te bestellen wanneer je zeker bent van de aankoop. Het kan enkele tot tientallen weken duren voordat de bestelde meubels binnen zijn, hetzelfde geld voor een keuken of badkamer. Ben dus voorbereid en bestel op tijd!

Begin met opruimen en start met genieten

Na de oplevering van een huis zijn er altijd wel een aantal zaken die je graag opgeruimd ziet. Wij hebben zelf eerst binnen alles goed afgestoft en zijn daarna begonnen met het inrichting van ons nieuwe huis. We hebben de inrichting van onze tuin tot het laatste bewaard maar wél gedaan, daar hebben we de afgelopen weken al erg van genoten dus dit is ook zeker een aanrader!