Floxxium.nl
Image default
Financieel

Je facturen verkopen lost veel op

Door middel van facturen verkopen heb je geen risico’s. Als je nog geld moet ontvangen van debiteuren kan dit een knap lastige situatie zijn. Je wordt hierdoor bijvoorbeeld heel erg beperkt in wat je kunt doen. Je wilt een investering doen maar er zijn nog een aantal debiteuren die de facturen nog niet  hebben betaald. Je zit in een zeer lastige positie en wilt hier zo snel mogelijk uit, mar je wilt ook niet de relatie met je klant te niet doen. Wat je nu het beste kan doen is je facturen verkopen aan een bedrijf die dit dan gaat regelen. Het is een manier om het stokje over te dragen aan een ander en zelf geen risico’s meer te lopen en door te gaan met de onderneming. Je facturen verkopen is een makkelijke manier om geen zorgen meer aan je hoof te hebben en zeker te weten dat je weer geld ontvangt. 

Geen stress

Je kan met je bedrijf in financiële problemen terecht komen wanneer debiteuren weigeren of vergeten te betalen. Daarom is facturen verkopen een perfecte manier om dit te voorkomen. Uiteraard zal je dan een percentage moeten afstaan die je betaalt voor het risico dat de ander nu loopt, maar je weet wel zeker dat je geld binnen is. Wanneer het bedrijf dat jou nog moet gaan betalen failliet gaat dan kan je wel fluiten naar je geld en daar wil je natuurlijk niet over na moeten denken. Door middel van het facturen verkopen ben je ervan verzekerd dat het geld op je rekening wordt gestort. 

Geld terug

Je wilt natuurlijk het geld zo snel mogelijk ontvangen en dat is met facturen verkopen zo geregeld. Je stuurt het factuur met de daarbij behorende gegevens naar de tussenpersoon, die er vervolgens weer voor zal gaan zorgen dat de debiteur wel gaat betalen. Jij hebt hier niets meer me te maken en kunt verdere met het runnen van je bedrijf.