Floxxium.nl
Image default
Meubels

Hoe Plaisier Interieur de nummer 1 van Nederland werd

Plaisier Interieur is een Nederlands blog en online magazine voor liefhebbers van interieurs. De website werd in 2012 opgericht door Annelies Stoelinga en haar Haagse vriendin Kimberly Veenendaal. Met een scherp oog voor nieuwe trends pikten andere bloggers en social media influencers de site snel op, waardoor het al snel de nummer één bron voor Nederlandse interieurliefhebbers werd met meer dan 200k bezoekers per jaar. Terwijl bijna alle top 25 interieurblogs in Nederland in het Engels zijn geschreven, onderscheidt Plaisier Interieur zich doordat het volledig in het Nederlands is. Dit stelt hen niet alleen in staat om alle Nederlandse interieurliefhebbers te bereiken, maar maakt hun merk ook toegankelijker voor lezers buiten Nederland, evenals potentiële adverteerders die op zoek zijn naar websites die een Nederlands publiek aanspreken. En met een gemiddelde lezersleeftijd van 28 jaar is het ook een geweldige manier om in contact te komen met de jongere generatie hier. Lees verder om te weten hoe het bedrijf Plaisier Interieur het heeft gedaan.

Wat maakt Plaisier zo succesvol?

Je vraagt je misschien af wat Plaisier zo succesvol maakt. Nou, er zijn een paar elementen die een rol spelen, maar er zijn twee primaire redenen waarom hun blog zo populair is: Ten eerste, het ontwerp en de gebruikerservaring zijn top. De website is super makkelijk te gebruiken, en het kost je maar een paar klikken om de informatie te krijgen die je zoekt. Plaisier heeft ook een app die het nog makkelijker maakt voor gebruikers om op de hoogte te blijven van de laatste trends in de wereld van het interieur. Ten tweede is Plaisier een blog voor iedereen. Of je nu een beginner bent of een veteraan in de wereld van interieur design, er is iets voor jou op deze website. Stel, je bent net verhuisd en je bent op zoek naar inspiratie om de juiste meubels en het juiste kleurenpalet te kiezen. Plaisier heeft daar een rubriek voor. Of misschien heb je net een nieuw huis gekocht en ben je op zoek naar interieur ideeën. Ook daar hebben ze genoeg artikelen voor.

Hoe verloopt uw redactieproces?

Bij Plaisier heeft elke blogger zijn eigen specifieke onderwerp om te behandelen, dus hun redactieproces hangt af van hun eigen persoonlijke vakgebied. Annelies Stoelinga is bijvoorbeeld de blogger achter de rubriek “Trends” en houdt haar lezers op de hoogte van de laatste interieur- en meubeltrends. Kimberly Veenendaal daarentegen is de uitdaging aangegaan om over “Huizen” te schrijven. Voor elk artikel moeten beide bloggers een eerste ontwerp afmaken, dat vervolgens naar hun redacteur wordt gestuurd. Hun redacteur geeft hun feedback, en vervolgens moeten ze het artikel afmaken aan de hand van de suggesties van hun redacteur. Als een blogger een onderwerp heeft waarover hij wil schrijven, kan hij zijn idee naar de redacteur sturen. Nadat de redacteur het onderwerp heeft goedgekeurd, kan de blogger beginnen met schrijven. Meer informatie over Plaisier vind je op de websitehttps://www.plaisierinterieur.nl/