Floxxium.nl
Image default
Meubels

Drie alternatieven voor een houten vloer

Wanneer je gaat verhuizen of verbouwen heb je natuurlijk een nieuwe vloer nodig, Nou is een houten vloer ontzettend mooi, maar het kent ook veel nadelen. Zo kan een houten vloer ingewikkeld zijn in het onderhoud en moet je bijvoorbeeld oppassen met het schuiven van meubels. Wil jij graag de lusten, maar niet de lasten van hout ervaren? Dit zijn drie uitstekende alternatieven.

Keramisch parket

Keramisch parket is een tegelvloer met houtlook. Ideaal, want een tegelvloer is ontzettend handig. Tegels zijn altijd mooi en stijlvol en door hun gladde oppervlakte gemakkelijk schoon te houden. Daarnaast is keramisch parket een ontzettend goede geleider van warmte en bij uitstek geschikt om te combineren met vloerverwarming. Het moderne keramisch parket kan een houtlook echt ontzettend goed benaderen. Sommige varianten hebben zelfs de nerven en noesten die hout ook heeft.

Laminaat

De meeste mensen maken gebruik van een vloer van laminaat in plaats van een houtvloer. Het grote voordeel van laminaat ten opzichte van hout is dat zowel de aanschaf van de vloerdelen als het leggen van de vloer een stuk goedkoper is. Daarnaast is laminaat een struk krasbestendiger dan hout en zal een vloer van laminaat niet verkleuren onder invloed van UV-straling. Van alle vloeren die we in dit artikel belichten, is laminaat het allerbest in staat om hout na te bootsen.

PVC

Vloeren van PVC worden steeds populairder. Deze kunststof is uiterst stevig en de moderne varianten kunnen allerlei materialen zoals hout, maar ook marmer, uitstekend nabootsen. PVC is een hele goede keuze als je op zoek bent naar een vloer die vooral makkelijk, snel en goedkoop is. Mits je de vloer goed legt is het ontzettend goed bestand tegen krassen en deuken. Een vloer van PVC is heel makkelijk zelf te leggen. Je kunt de vloerdelen zelfs op maat knippen met een stevige schaar. Daarnaast kan een vloer van PVC praktisch elk soort schoonmaakmiddel hebben. Ook PVC heeft een vrij glad oppervlak, waardoor het makkelijk stofvrij te krijgen is met een stofzuiger. Kortom: wil je graag een houten vloer, maar heb je geen zin in gedoe, kies dan voor een vloer van keramisch parket, laminaat of PVC.