Floxxium.nl
Image default
Zakelijke dienstverlening

Het voordeel van ketenmonitoring

Ketenmonitoring is een verbetering van de traditionele silo-aanpak. Bij de silo-aanpak worden de verschillende processen binnen een bedrijf door een vast team per blok geanalyseerd en wordt er gecommuniceerd over de uitkomst van deze analyse. Bij ketenmonitoring wordt het hele proces in de gaten gehouden zowel als elk individueel blok. Dit heeft veel voordelen binnen een bedrijf en kan ervoor zorgen dat de productie versneld wordt. Lees hier de voordelen van ketenmonitoring

De voordelen van ketenmonitoring

Vergeleken met de silo-aanpak die bij de meeste bedrijven wordt toegepast heeft ketenmonitoring veel voordelen. Door middel van een programma worden alle stromen van data in de keten centraal beheerd en kan een Artificial Intelligence systeem (AI) deze data analyseren en verwerken. Klopt er iets niet in de datastroom? Dan kan er een waarschuwing gestuurd worden naar dashboards of ITSM-Tools in je bedrijf. Dit zorgt ervoor dat je een stuk sneller deze anomalies kan herkennen en ook kan verwerken.

Het voordeel hiervan is dat problemen binnen een proces in je business eerder worden herkend en daarom ook sneller kunnen worden opgelost. Dit voorkomt dat je heel veel tijd moet besteden om het probleem te vinden en dan ook nog een oplossing ervoor moet bedenken. Je kan preventief beginnen met het aanpakken van het probleem voordat het uit de hand loopt. Dit is een erg groot voordeel van ketenmonitoring.

Daarnaast houdt het programma dus ook rekening met de hele keten. In plaats van de verschillende processen onderling te analyseren wordt ook de gehele productie geanalyseerd. Ontstaat er een probleem in het begin van het proces en wordt deze later groot gemaakt? Door middel van het programma heb je hier beter inzicht op. De data is compleet zichtbaar op een dashboard waar je historische overzichten, realtime trends en verwachte performance kan zien. Dit is erg handig voor elk bedrijf. 

Het voordeel van Tuuring

Door een constante stroom van data door het programma te laten lopen wordt de AI geoptimaliseerd voor jouw bedrijf. Dataverzameling en integriteit wordt bij toekomstige releases gegarandeerd. Hierdoor kan data worden verzameld uit bijna elke monitor omgeving en databron. Tuuring verwerkt deze gegevens waardoor het systeem geoptimaliseerd wordt. Op deze manier weet je zeker dat je het optimale resultaat haalt uit het programma.

Door de data van je bedrijf te analyseren heb je meer inzicht op de processen en punten waar potentieel risico loopt. Door een programma te hebben waar je een waarschuwing krijgt van deze punten, automatisch over het hele proces kan je het bedrijf optimaliseren zowel als de processen die binnen het bedrijf lopen. Optimalisatie door middel van ketenmonitoring is erg efficiënt. Voor meer informatie kun je de events van Tuuring.com bezoeken en meer leren over het bedrijf en het programma. 

https://tuuring.com/