Floxxium.nl
Image default
Woning en Tuin

Een opgeruimd huis? Dit zijn de 3 belangrijkste meubels

Een opgeruimd huis? Dit zijn de 3 belangrijkste meubels

Een rommelig en overvol huis is voor vele huishoudens een doorn in het oog. Een huis dat niet opgeruimd is geeft weinig rust en je raakt er geregeld je spullen in kwijt. Deze ware ergenissen zijn echter goed weg te nemen door gebruik te maken van (slimme) opbergmogelijkheden. Opruimen geeft rust! Het geeft een beter gevoel wanneer je thuiskomt in een net en geordend huis. Hieronder worden de drie belangrijkste meubels voor een opgeruimd huis besproken.

1. Opbergkast

Een opbergkast is vanzelfsprekend ideaal voor het opbergen van spullen. Opbergkasten heb je in alle soorten en maten. Zo heb je grote opbergkasten die volledig geïntegreerd zijn in de muur, zodat je bijna niet ziet dat het een opbergkast is. Deze kun je gebruiken om van alles in op te bergen, van een voorraad aan eten en drinken tot servies en keukenapparatuur. Ook heb je ze in de vorm van vitrinekasten, deze gebruik je doorgaans om mooi servies of een luxe drankcollectie te etaleren. Tegenwoordig worden verschillende soorten opbergkasten geregeld gecombineerd tot één meubel, vervolgens vormt dit een waar pronkstuk in huis dat doorgaans een leven lang meegaat. Door slim gebruik te maken van opbergmogelijkheden kun je veel ruimte in huis besparen. Zo heb je bijvoorbeeld opbergkasten die tegelijkertijd ook dienen als Tv-meubel of boekenkast. Deze opbergkasten heb je voor in de woonkamer, maar ook voor in de slaapkamer of voor in de garage. De mogelijkheden zijn eindeloos.

2. Salontafel met opbergmogelijkheid

Doorgaans wordt er veel tijd besteed in de woonkamer, en dan met name op de bank of in een lekkere fauteuil. Vaak zie je dat men hier veel spullen laat slingeren, wat resulteert in een overvolle salontafel en een rommelig aanblik. Een multifunctionele salontafel met ruimte voor opberging biedt hier een oplossing. Je hebt veel soorten salontafels die ruimte voor opberging bieden. Denk bijvoorbeeld aan een salontafel met lades. Tegenwoordig zie je veel modulaire salontafels, deze zijn los te verschuiven of ze kunnen samen één grote salontafel vormen. Zo een salontafel kan bijvoorbeeld in de vorm van een poef zijn, deze kun je vervolgens openmaken om spullen, zoals een dekentje of wat tijdschriften, in op te bergen. Zo een poef is een voorbeeld van een ideale combinatie tussen stijl, comfort en opbergmogelijkheden.

3. Kapstok

Zo simpel kan het soms zijn. Een kapstok staat meestal in de gang voor de jassen, maar het is ook een heel goed idee om eens een kapstok voor op de slaapkamer aan te schaffen. In veel huishoudens slingeren kledingstukken overal in het rond en bureaustoelen worden al gauw als kapstok gebruikt door de kinderen. Door simpelweg een gewone kapstok in je slaapkamer te plaatsen, neem je deze ergernis in één keer weg. Ook hier geldt weer dat er slimme combinaties bestaan, zo bestaan er veel kledingkasten met ingebouwde kapstokken. De kledingkast gebruik je voor schone kleding, en de kapstok gebruik je voor gedragen kleding dat nog eens gedragen kan worden voordat het in de wasmand belandt. Opgeruimd staat netjes!

Op internet vind je ook tal van kapstokken met extra opbergruimte. Zo staan er op Emob.nl zelfs kapstokken gecombineerd met andere opbergelementen zoals een schoenenkast. Je kan deze vinden door op internet te zoeken naar ”Garderobesets”.

Veel opruimplezier gewenst!