Floxxium.nl
Image default
Tuin en buitenleven

Dit zijn de tuintrends voor 2023

Dit jaar is de tuin dé plek voor ontspanning en vermaak geworden. Veel mensen gebruikten hun tuin als plek om tot rust te komen en te relaxen. Deze trend zal zich in 2023 voortzetten, met meer mensen die hun tuin gebruiken om gasten te ontvangen of om tijd door te brengen met familie. Zet daarom wat meubilair, zoals tuintafels en stoelen, klaar voor je gasten. Om indruk te maken kies je voor de inrichting van je tuin op basis van de populairste tuintrends in 2023. Het inrichten van een tuin is niet moeilijk, je hoeft alleen maar te zoeken naar tuininspiratie. Gebruik vervolgens een beetje creativiteit en inspanning om je tuin te transformeren nar een aantrekkelijke buitenruimte. Hier zijn verschillende tuintrends voor 2023.

Tropische tuin

Een tropische tuin is perfect voor degene die willen genieten van de sfeer van een warm klimaat. Het is een zeer populaire tuinstijl met planten uit het tropisch regenwoud. Om deze stijl te creëren voeg je palmbomen, vetplanten en andere tropische bloemen of planten zoals bananenbomen, hibiscus en orchideeën toe. Dit type tuin is perfect voor wie van felle kleuren houdt en graag tijd buiten doorbrengt. Je moet wel even kijken welke planten goed kunnen groeien in ons kikkerlandje! Je kunt tuinbanken toevoegen om te genieten van deze heerlijke tropische tuin. Deze banken kunnen een perfecte zithoek zijn om ’s middags te ontspannen.

Verticale tuin

Wat denk je van verticale tuinen? Ze worden elk jaar populairder omdat ze ruimte besparen, er mooi uitzien en je tuin levendiger maken. Verticale tuinen zijn ideaal voor balkons waar je iets wilt laten groeien maar weinig ruimte beschikbaar hebt. Ze kunnen ook worden gebruikt op muren, schuttingen of zelfs ramen. Je kunt elk type materiaal gebruiken, zoals houten planken, bakstenen of tegels om dit type tuinmuur te bouwen. Het wordt aanbevolen om groenblijvende planten te kiezen. Zo kan je verticale tuin er het hele jaar door fris uitzien.

Balkontuin

Het idee van balkon tuinieren is niet nieuw, maar het krijgt steeds meer aandacht door de stijgende populariteit van het wonen in kleine ruimtes. Met deze trend kun je je eigen fruit en groenten in je achtertuin kweken. Je hebt geen grote ruimte nodig om je eigen voedsel te verbouwen; in plaats daarvan kun je containers gebruiken om ze te planten. Het beste van balkon tuinieren is dat je er niet veel geld aan hoeft uit te geven, omdat je alleen wat potten en zaden nodig hebt. Je kunt de planten in potten op je balkon of terras zetten. Wanneer de bloemen in bloei staan, wordt je balkon nog mooier.

Tuin met waterpartij

In 2023 zullen veel mensen waterpartijen in hun tuinen bouwen. Een tuin met een waterpartij is een geweldige manier om iets moois toe te voegen aan je tuin. Het zal vogels en insecten uitnodigen om je tuin te bezoeken. Als je iets unieks wilt, overweeg dan om een fontein of vijver toe te voegen aan het ontwerp van je tuin. Zorg er wel voor dat het geen probleem wordt voor andere mensen die in de buurt wonen, zij zouden er namelijk over kunnen klagen als ze het hinderlijk of lawaaierig vinden.