Floxxium.nl
Image default
Woning en Tuin

Bijenwas kaarsen toevoegen aan de woonkamer? Dit zijn de voordelen!

Zoek jij naar producten om toe te voegen aan je woonkamer en om meer te brengen? Dan zal je misschien wel is gedacht hebben aan sfeerverlichting, zoals kaarsen. Leuke waxine lichtjes, geurzaken of andere mooie kaarsen kunnen een leuke toevoeging zijn aan de woonkamer. Deze producten kennen we allemaal wel. Nu is niet bij iedereen de optie kaarsen van bijenwas bekend, en dit is zonde want deze soort kaarsen hebben mooie voordelen. Ben je benieuwd welke? Verder in dit artikel worden verschillende voordelen opgesomd en toegelicht.

Natuurlijk en zuiver

Kaarsen van bijenwas zijn over het algemeen gemaakt van honderd procent zuivere bijenwas. Dit betekent dus ook dat je voor je  woonkamer een echt natuurlijk product binnenhaalt. Daarbij zijn bijenwaskaarsen ook zeer duurzaam te noemen, en kan je zeer lang genieten van de mooie kaarsen. Dit komt omdat bijenwas kaarsen zeer lang branden, maar het duurt vaak wel even voordat je de kaarsen helemaal mooi voor licht zorgen.

Een lekkere geur

Sfeer en gezelligheid krijg je vaak door uitstraling en de warmte in een woonruimte, maar de geur is daarbij ook belangrijk. Als je in een vieze lucht zit kan je natuurlijk niet genieten. Dit is dan ook de reden dat veel mensen kiezen voor geurkaarsen. In mooie variant hiervan zijn bijenwas kaarsen, want deze kaarsen hebben ook een lekkere geur. Deze geur is zeer natuurlijk, maar kan ook erg sterk zijn. Dit is niet voor iedereen ideaal, maar de meeste mensen vinden de geur zeer prettig.

De bijenwas kaarsen hebben daarbij ook als voordeel dat ze vieze geurtjes kunnen verwijderen. Een bijenwaskaars zorgt er namelijk voor dat andere geurtjes mogelijk verdwijnen en de lucht vers houden. Het is ook zo dat bijenwas kaarsen kunnen helpen voor mensen die zitten met klachten aan de luchtwegen. Denk hier bij allergieën, astma en andere lucht gerelateerde problemen. Dit komt ook omdat deze kaarsen vrijwel geen rook produceren. De bijenwaskaarsen hebben een zeer rustige vlam en dat is iets wat veel mensen erg fijn vinden.

Leuke soorten en vormen

Een ander mooi voordeel van bijenwaskaarsen is dat er veel verschillende soorten te krijgen zijn. Zo kan je denken gedompelde bijenwas kaarsen, gegoten bijenwas kaarsen en gerolde bijenwas kaarsen. Zelf kan je ook makkelijk een bijenwas maken, hier staan verschillende instructies online die je makkelijk kan vinden. Naast de leuke soorten kan je ook bepaalde vormen krijgen die een leuk effect kunnen hebben in de woonkamer. Mooi voorbeelden zijn een pyramidekaars, een bijenkorfkaars en een stompkaars.

De toekomst van de bij

Bijen zijn belangrijke wezens voor onze natuur, en het is dus ook belangrijk om voor deze wezens te zorgen. Door bijenwas kaarsen te kopen help je daarbij. Je zal wel denken dat valt wel mee, maar dit is echt het geval. Door bijenwas kaarsen te kopen heeft het voor imkers ook zin om bezig te blijven en het geld weer te gebruiken om de bijen te helpen. Uiteindelijk zorgen Imkers voor plekken waar bijen mooi zich kunnen vestigen en halen zij de honing weg voor jou. Indirect ben je bezig voor de bijen en direct ben je bezig voor je zelf en om al die jaren nog te kunnen genieten van honing.