Floxxium.nl
Image default
Auto's en Motoren

Auto verkopen via een particulier of via de autodealer?

Dankzij de hoge BPM op nieuwe auto’s is de markt voor tweedehands auto’s in Nederland ‘booming business’. Wat veel mensen zich daarom afvragen is of het verstandiger is om je voertuig zelf te verkopen aan een particulier of om dit via een autodealer te doen. MV Motive is een autodealer in Etten-Leur met uitgebreide ervaring in het in- en verkopen van occasions. Deze autodealer opereert niet alleen vanuit Etten-Leur maar heeft een uitgebreid netwerk van handelaren, tussenpersonen en particulieren door heel Nederland. Of je beter af bent met een particuliere verkoop of verkopen aan een bedrijf is afhankelijk van verschillende factoren. In dit artikel krijg je uitleg over de mogelijkheden en aan het eind kun je zelf een weloverwogen keuze maken.

De factoren die de prijs bepalen die je voor je auto kunt vragen

De markt is dus gunstig voor het verkopen van je tweedehands auto. Maar wat die prijs precies wordt is afhankelijk van een aantal factoren. Hierbij een korte opsomming van de belangrijkste punten die de prijs beïnvloeden:

  • Het formaat van de auto. Jarenlang zijn kleine, compacte auto’s in trek geweest en dat is nog steeds zo. Toch zit de verkoop van stationwagens, SUV’s en pick-ups de laatste jaren ook flink in de lift.
  • Het merk van de auto
  • De kilometerstand
  • De onderhoudsgeschiedenis
  • Extra opties

Bij al deze factoren is het goed om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs van occasions rond de €16.000 ligt.

Welk verkoopkanaal ga je gebruiken?

Nu je ongeveer weet wat je kunt verwachten sta je voor de volgende keuze. Via marktplaats als particulier? Via een autodealer? Of schakel je een automakelaar in? Ieder kanaal heeft zijn eigen voor- en nadelen die we hier nader toe zullen lichten.

De beste prijs kost je het meeste tijd

Verkopen als particulier via Marktplaats of Autoscout levert je in de meeste gevallen de beste prijs op. Omdat er geen tussenpersoon is gaat alle winst automatisch naar jou als verkopende partij. Het verkopen van een occasion is wel een tijdrovende klus aangezien je geïnteresseerden moet ontvangen en de auto in goede staat moet houden, wil je er een zo goed mogelijke prijs voor krijgen. Er zullen verschillende mensen langskomen voor een proefrit zonder de garantie dat je het voertuig daadwerkelijk verkoopt.

Een vaste deal via de autodealer in Etten-Leur

Je kunt er ook voor kiezen om je auto te verkopen via autodealer MV Motive in Etten-Leur. De auto wordt dan onderworpen aan een technische inspectie en op basis daarvan wordt er een bod uitgebracht. Dit kun je accepteren of niet. De prijs is eerlijk en je bent snel van je auto af maar de autodealer rekent hier natuurlijk wel een marge voor.

Een automakelaar is je beste optie voor bijzondere voertuigen

Een automakelaar is een gespecialiseerde autohandelaar die als bemiddelaar optreedt en via een uitgebreid netwerk op zoek gaat naar de beste koper voor jouw voertuig. Dit is de beste optie wanneer je een speciaal voertuig zoals een camper of oldtimer wilt verkopen. De markt hiervoor is aanzienlijk kleiner dan voor normale occasions en dan wil je iemand die verstand heeft van dit type voertuigen.

Welke optie past bij jou?

Je weet nu meer over de mogelijkheden die je hebt voor het verkopen van je auto. Weet je al welke optie het beste bij jouw situatie past? Als je niet zeker weet waar jij de beste deal kunt krijgen, ga dan vooral eens langs bij autodealer MV Motive in Etten-Leur of neem contact op. De ervaren automaklaar, Maurice de Vijver, gaat graag met je in gesprek en neemt de opties met je door. Je krijgt altijd een eerlijk advies en je zit nergens aan vast.