Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

Wat is een daktent?

Zelfs de ervaren kampeerders onder ons zullen er misschien nog nooit van gehoord hebben, maar de daktentvakantie stijgt razend snel in populariteit. Maar wat is een daktent precies? De naam verklapt het eigenlijk al een beetje, het is namelijk letter een tent voor op het dak. Het dak van je auto wel te verstaan. Het is dus de bedoeling dat je een plekje uitzoekt, in Nederland of daarbuiten, en er met je auto naar toe reist. Precies zoals je bij een ‘normale’ kampeervakantie ook zou doen. Het grote verschil is ditmaal dat je gebruik maakt van een daktent en je op het dak van je eigen auto slaapt.

 

 

Waarom een daktentvakantie?

Het grote voordeel aan daktenten is dat ze zo geïnstalleerd zijn en het voor ieder type auto gebruikt kan worden. Zo’n daktent wordt dusdanig ontworpen dat je de tent binnen maximaal 5 á 10 minuten opgezet hebt. En het is niet dat de je dan een oncomfortabele slaapplek hebt, integendeel. Veel mensen die al eens op een daktentvakantie zijn geweest geven aan prima te kunnen slapen in daktenten. Ook als je weer vertrekt naar huis heb je de daktent binnen een mum van tijd afgebroken en opgeborgen.

Omdat deze daktenten en daktentvakanties nog niet zo bekend zijn bieden veel maatschappijen ook verhuur aan. Zo kun je als je nieuwsgierig bent naar een vakantie als deze eerst kennismaken met de methode. Zo voorkom je dat je geld uitgeeft aan iets wat je naderhand niet ziet zitten.

https://www.daktentvakantie.nl/