Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

Wat is e-sigaret vloeistof?

E-sigaret vloeistof, ook wel e-liquid genoemd, is een vloeistof die gebruikt wordt om een e-sigaret mee te vullen. De vloeistof wordt in de elektrische sigaret verdampt door middel van een coil in de tank. Hierna kan de gebruiker van de e-sigaret deze damp inhaleren. E-sigaret vloeistof bestaat uit een boel verschillende smaken en kwaliteiten. De vloeistof voor de e-sigaret is bijna altijd te krijgen in twee vormen. Het is verkrijgbaar als fles en/of voorgevulde cartridge die je kunt weggooien nadat de vloeistof op is. E-vloeistof bestaat uit verschillende bestandsdelen. Hieronder leest u meer daarover.

Bestandsdelen van e-sigaret vloeistof

De hoofdingrediënten van e-vloeistof zijnPropyleen Glycol en Vegetable Glycerin beter bekend alsPG en VG. Naast de PG/VG-verhouding worden er aroma’s, gedestilleerd water en eventueel nicotine toegevoegd. De overheid stelt erg strenge eisen aan de productie, samenstelling en ingrediënten van e-vloeistof.

Aroma

De smaakstoffen in e-vloeistof worden aroma’s genoemd. Net zoals in voeding worden ook in e-vloeistof smaakstoffen toegevoegd. De smaken kunnen erg verschillen. Alle smaakaroma’s zijn goedgekeurd voordat ze worden gebruikt als vloeistof.

E-vloeistof met of zonder nicotine?

Nicotine is een verslavende stof dat gezondheidsrisico’s met zich meeneemt. In tegenstelling tot een sigaret is het mogelijk om met een elektrische sigaret de nicotine-inname af te bouwen. Ook is het hoeveelheid smaak sterker zodra nicotine afneemt. Er zijn verschillende hoeveelheden nicotinegehalte enkele voorbeelden zijn: 0mg, 2mg, 3mg, 6mg, 12mg, 18mg en 20mg. Zo kun je afbouwen om gemakkelijker van je verslaving af te komen.

 

https://wizzits.com/e-liquid/