Floxxium.nl
Image default
Bedrijven

Wanneer het tijd is om je ruitenwissers te vervangen

Niemand staat er eigenlijk echt bij stil, totdat het moment dan toch daar is. Weet jij wanneer het tijd is om je ruitenwissers te vervangen? Goed werkende wissers mogen niet ontbreken voor de veiligheid. Zo kan je je voorstellen dat ramen die niet goed schoon zijn, zorgen voor een slechtere blik op de weg. In het meest ernstige geval kan dit leiden tot ongelukken en onvoorspelbare situaties die je liever had willen voorkomen. In het minst erge geval is er sprake van een waas op de ramen als de zon schijnt, ook dit zorgt voor een slechtere blik op de weg waardoor je de situaties op de weg minder goed kan inschatten. Maar wanneer is het eigenlijk tijd om je ruitenwisser te vervangen?

Waar je op moet letten

Het is waarschijnlijk tijd om je ruitenwissers te vervangen als je merkt dat er een waas op de raam zit. Ook als je ruitenwissers tijdens het gebruik steeds meer lawaai gaan maken, zoals wanneer ze meer over je raam stuiteren dan trekken, wordt het hoog tijd ze te vervangen. Ook andere harde geluiden die een ruitenwisser normaal gesproken niet maakt kunnen indicaties voor een vervanging zijn.

Het vervangen van je ruitenwissers

Voordat je na gaat denken over het vervangen van je ruitenwissers, kan je ze eerst nog proberen schoon te maken. De kans bestaat namelijk ook dat de ruitenwisserbladen simpelweg vies zijn geworden door het vele gebruik. Deze kan je dan eenvoudig schoonmaken. Als je ruitenwisser écht aan vervanging toe is, kan je ervoor kiezen dit te laten doen, of zelf te doen. Steeds meer mensen doen dit echter zelf. Ruitenwissers kan je eenvoudig zelf aanschaffen en zijn met een paar simpele stappen snel vervangen. Mocht je hier nog niet over uitzijn, is het uiteraard altijd verstandig advies in te winnen bij een professional.