Floxxium.nl
Image default
Aanbiedingen

Waarom je glazen laten bedrukken met logo?

Waarom je glazen laten bedrukken met logo?

Het bedrukken van je glazen met een eigen logo of bedrijfsnaam is populair. Maar waarom kiezen steeds meer horecabedrijven en andere ondernemers hiervoor? Dit heeft een aantal redenen waarbij besparing en promotie hand in hand gaan. Een mooi win-win situatie dus. Wilt u meer weten over glazen bedrukken met een logo? Lees dan snel verder!

Besparen met bedrukte glazen

Een van de belangrijkste redenen voor het bedrukken van glazen is voor veel ondernemers de besparing. Hoe zit dat? Heel simpel. Het logo van je restaurant, café of hotel is gelijk het maatstreepje tot waar de drank ingeschonken moet worden. Dit voorkomt dat je personeel net teveel drank in het glas doet waardoor je uiteindelijk met restjes komt te zitten. Ook loop je niet het risico dat er juist te weinig wordt ingeschonken, waarmee je juist een negatief gevoel bij je bezoekers neer zou zetten. Bedrukking op schenkhoogte wordt dit genoemd en is veelgebruikt in de horeca.

 

Opvallen met bedrukte glazen

Naast de besparing op drankverspilling zorgt een mooie bedrukking voor het extra in beeld brengen van je bedrijfsnaam of logo. En herhaling is de beste leermeester dus het continu (onbewust) in beeld zijn van de naam van jouw gelegenheid draagt positief bij aan de naamsbekendheid.

Hiervoor is het wel van belang dat de bedrukking van hoge kwaliteit is. Bedrukking die er na een aantal keer afwassen al slecht uit gaat zien is juist een negatieve reclame. Kies daarom voor een specialist is het bedrukken van glazen.

Kan ik alle glazen laten bedrukken?

Ja, in principe kan elk glas bedrukt worden. Bierglazen, wijnglazen, maar ook borrelglaasjes en reguliere (longdrink) glazen kunnen allemaal zonder problemen bedrukt worden. Uiteraard moet er bij het bepalen van de bedrukking wel rekening worden gehouden met de bolling van het glas en de eigenschappen van het glas. Maar een gespecialiseerde leverancier zal hier zeker in meedenken.

Hoe worden glazen bedrukt?

Glazen kunnen op verschillende manier worden bedrukt. Bijvoorbeeld door transferdruk of sublimatie. Belangrijk is dat het glas zodanig wordt verhit dat de bedrukking in het glas wordt gebrand. Hierdoor is er een lange levensduur te garanderen en kan een glas gerust 5.000 keer in een horecavaatwasser zonder dat de bedrukking haar kwaliteit verliest.

 

Waar kan ik glazen laten bedrukken?

Dit kan onder andere bij de Riké Group. Met ruim 15 jaar ervaring in het bedrukken van glas- en servieswerk geven ze gedegen advies in het bedrukken of graveren van glazen. Vraag anders eens vrijblijvend een digitaal voorbeeld aan!

https://www.rikegroup.com/