Floxxium.nl
Image default
Aanbiedingen

Waarom een kijkglas handig is

Een kijkglas wordt ook wel controletoestel of inspectietoestel genoemd. Een kijkglas is geschikt als u op zoek bent naar een oplossing om de aanwezigheid, stroming of het niveau van een medium visueel waar te nemen. Het kijkglas is een venster die bijvoorbeeld in een ketel, leiding, silo of tank zit. Het kijkglas maakt het mogelijk om het medium waar te nemen en te kunnen zien. Een kijkglas is dus een belangrijk middel om de juiste dingen te kunnen waarnemen. Een voordeel van het kijkglas is, dat het er makkelijk ingezet kan worden. Het kijkglas bestaat uit twee dichtingen van het glas zelf, en het materiaal bestaat meestal uit een stalen basisflens, RVS en een dekflens. Door middel van twee bouten worden de flenzen aan elkaar gemonteerd. Wilt u meer informatie over een kijkglas? En of u het kan gebruiken binnen uw bedrijf? Lees dan snel verder, wij vertellen u namelijk meer over een kijkglas. 

 

Een kijkglas aanschaffen

Als u een kijkglas wilt aanschaffen zijn er een paar dingen waar u reken mee moet houden. Het is namelijk jammer als u er achteraf achter komt dat u het verkeerde kijkglas heeft gekocht. Er kunnen kijkglazen worden geleverd met verschillende procesaansluitingen, voornamelijk voor een leidingsysteem en een inline montage. De verschillende procesaansluitingen bestaan uit flenzen, lasaansluitingen en draadaansluitingen. Uit het glas kunt u ook nog kiezen. De keuze hangt wel van een paar factoren af, denk aan de druk, temperatuur en medium. Laat u dus eerst goed informeren over de verschillende kijkglazen en welke het beste past bij uw wensen. Op deze manier weet u zeker dat u de juiste aankoop heeft gedaan en heeft  hier nog lang plezier van. 

Een kijkglas bestellen

Het is aan te raden om advies te vragen bij een specialist. Hierdoor weet u zeker dat u het juiste kijkglas aanschaft. Bij Ebora is het mogelijk om advies te vragen van een expert, deze experts weten altijd de antwoorden op uw vragen. Ze hebben namelijk veel jaren ervaring. Neem gerust een kijkje op de website voor de verschillende producten die Ebora aanbiedt. of neem contact op met een van de experts voor persoonlijk advies.

 

https://ebora.nl/